Nieuws Oost-Vlaanderen Digihubs slaan brug tussen bedrijfs- en onderzoekswereld

Digihubs slaan brug tussen bedrijfs- en onderzoekswereld

Digihubs slaan brug tussen bedrijfs- en onderzoekswereld

GENT – Voka lanceert Digihub, een experimenteerruimte waar ondernemingen terechtkunnen met al hun praktische vragen over digitale technologie en digitale transformatie. Ondernemingen krijgen er advies en coaching en een traject op maat aangereikt om aan de slag te gaan met hun eigen digitaal verhaal. Op initiatief van minister Crevits start Voka in elke Vlaamse provincie zo’n digihub op, telkens in een uniek partnerschap tussen kennisinstellingen, de overheid en het bedrijfsleven. In totaal wordt meer dan 5 miljoen euro uitgetrokken om via de Voka Digihubs 500 kmo’s te begeleiden.

Digitale transformatie en digitalisering: twee begrippen waar de meeste ondernemers al mee vertrouwd zijn. Alleen, hoe begint een onderneming hieraan? En vooral: hoe kan een onderneming de vele kennis die reeds beschikbaar is, vertalen naar concrete waarde voor zijn of haar onderneming?

“Digitalisering is een topprioriteit binnen mijn beleid. We willen nu ook onze Vlaamse kmo’s helpen om te experimenteren en aan de slag te gaan met digitale technologieën. Voor vele kleine bedrijven zijn er nog drempels om belangrijke stappen te zetten. Daarom zal Voka nu op mijn initiatief Digihubs uitbouwen waar ondernemingen coaching en begeleiding vinden, zodat ze volop de vruchten kunnen plukken van een doordachte digitalisering. Dat is absoluut nodig om de productiviteitsgroei op te vijzelen en de competitiviteit te vrijwaren”, aldus Vlaams Minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits bij de lancering van de eerste Voka Digihub in de Hogeschool VIVES campus Kortrijk.

Voka heeft in samenwerking met EFRO het initiatief genomen om in elke provincie een digitale hub op te richten. Zij bekijken dan met de ondernemer met welke instelling ze verder werken. Voor de provincie Oost-Vlaanderen is er een samenwerking met KULeuven Hogeschool Gent, Arteveldehogeschool, Flanders BIO, ILVO, Universiteit Gent, UZ Gent, Odisee Hogeschool, Flanders Make, Sirris, Voka Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen en Voka Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

Voor de uitbouw en de werking van deze laagdrempelige digitale experimenteerruimtes wordt 5,14 miljoen euro voorzien vanuit Europese en Vlaamse middelen. Dankzij deze steun kan een kmo terecht bij een Voka Digihub voor alle vragen rond digitalisering en wordt 70% van de kosten daarvan gedragen door deze middelen. De overige 30% wordt door de kmo zelf gedragen. Voka wil minstens 500 kmo’s ondersteunen via de Voka Digihubs.

Meer informatie vind je op: www.voka.be/digihub

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.