Nieuws Oost-Vlaanderen Diverse initiatieven ondersteunen handelaars in Oosterzele

Diverse initiatieven ondersteunen handelaars in Oosterzele

Diverse initiatieven ondersteunen handelaars in Oosterzele

 

aaaaoosterzVeel handelaars en retailers staan tegenwoordig aan de klaagmuur, maar in Oosterzele is daar weinig van te merken. Het gemeentebestuur werkt er in een “troika” nauw samen met de Gemeentelijke Raad voor Lokale Economie (GRLE) , en het Bestuur van UNIZO Land van Rhode, om tal van initiatieven te ontwikkelen, die de lokale handelaars een duwtje in de rug moeten geven.

Vorige week riep GRLE-voorzitter Hugo Verstraeten van Het Zoeteke en Ubeon een aantal gemeentelijke mandatarissen en de lokale pers bijeen naar aanleiding van de bekendmaking van de winnaars van de actie Belgerinkel, die resulteerde in een kleine 4.000 fietstochten die zowat 375 deelnemende consumenten uit Oosterzele naar de lokale handels ondernamen.

Maar de GRLE gaat na dat succes niet met gekruiste armen achterover leunen. Zo organiseert de raad van donderdag 18 tot en met zondag 21 juni een braderie, waaraan ook een wedstrijd is gekoppeld en waarvoor 9 handelaars zich inschreven.

“Daarnaast verwachten we ook veel van het project dat we hebben opgestart rond een e-ID digitale klantenkaart, die trouwen klanten beloont”, zegt Hugo Verstraeten. “Ook hiervoor hebben we al zeven handelaars warm kunnen maken, waaronder Bakkerij Bulthé, Delicatessen Chantal, Stokerij Van Damme en Bistro Onder den Toren.  We blijven ervan overtuigd dat consumenten wel nog graag naar de winkel gaan, maar dan moeten winkeliers wel in staat zijn hen telkens weer te verrassen. En dat is gemakkelijker als je samen projecten opzet dan als je dat als handelaar alleen probeert te doen. We willen op dat vlak een voorbeeldfunctie vervullen voor andere Oost-Vlaamse gemeenten.”, besluit Hugo Verstraeten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.