Nieuws Oost-Vlaanderen dj Daddy Cool is nieuwe uitbater van Brasserie Centrum Ronde van Vlaanderen

dj Daddy Cool is nieuwe uitbater van Brasserie Centrum Ronde van Vlaanderen

dj Daddy Cool is nieuwe uitbater van Brasserie Centrum Ronde van Vlaanderen

OUDENAARDE/ZOTTEGEM – Zottegemnaar Geert Van De Velde, bekend als dj Daddy Cool, is de nieuwe uitbater van de brasserie Peloton Café in het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. Hij ging enkele weken terug aan de slag. Zelf heeft hij het over een aanbieding die hij niet kon weigeren.

“Ik was al zo’n twee jaar aan het uitkijken om mijn job als informaticus voor iets anders te ruilen”, aldus Geert Van De Velde in een recent interview met Het Nieuwsblad.  “Als dj Daddy Cool ben ik ook al 35 jaar vanaf de zijlijn bij de horeca betrokken en zocht het dan ook in die richting. Dat ik uiteindelijk in de brasserie van het Centrum Ronde van Vlaanderen terecht ben gekomen, is louter toeval. Een vriend postte op Facebook het bericht ‘wie zoekt een nieuwe uitdaging in het evenementenmilieu in Oost-Vlaanderen?’. Ik heb daarop gereageerd en kwam zo in contact met de vorige uitbater van de brasserie Peloton Café. Het klikte ook meteen met de directeur van het Centrum Ronde van Vlaanderen. Mijn job als informaticus heb ik stopgezet, maar in de weekends blijf ik wel dj’en.”

Uitstraling

“Het is mijn grootste ambitie om de band met Oudenaarde te versterken”, vertelt Van De Velde nog. “Ik kende de zaak niet want ik was hier nog nooit geweest. Meer nog, ik wist zelfs niet dat er bij het Centrum Ronde van Vlaanderen een brasserie hoorde. Toen ik het café enkele weken geleden binnenstapte, zag en voelde ik meteen de uitstraling ervan. Ik hoor in de volksmond dat de Oudenaardse bevolking nog altijd denkt dat de brasserie vast aan het Ronde-museum hangt, dat je pas in de brasserie kan na een bezoek aan het museum. Uiteraard is dat niet het geval. Natuurlijk blijf ik met het Centrum Ronde van Vlaanderen samenwerken en blijft het Peloton Café sowieso koersminded. Zo is er maandelijks een ‘after work ride’ waarbij telkens een bekende wielrenner langskomt. Het potentieel van de brasserie wordt nu nog niet ten volle benut. Zo zal ik ook regelmatig activiteiten organiseren die helemaal niets met het wielrennen te maken hebben.”

Geert Van De Velde gaat voor een beperkte kaart met streekproducten: “Ik wil zwaar inzetten op lokale streekproducten. Zo hebben we onder andere stoofvlees Flandrienbier, Adriaen Brouwerkaas en -paté, Kwaremontpaté en Enamestokbrood.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.