Nieuws Oost-Vlaanderen Doet uw bedrijf al mee met "Van 5 naar 4?"

Doet uw bedrijf al mee met "Van 5 naar 4?"

Doet uw bedrijf al mee met "Van 5 naar 4?"

000000000mob21De vzw Mobiel 21 is een beweging voor duurzame mobiliteit met kantoren in Leuven en Gent. Ze is op zoek naar ondernemingen die willen deelnemen aan “Van 5 naar 4”.

“Van 5 naar 4 is een online bedrijfsspel”, zegt Jan Christiaens van Mobiliteit 21 in Leuven. “Het is een online competitie waarbij medewerkers van bedrijven onderling een wedstrijd kunnen aangaan. Bedoeling is dat ze zich zo duurzaam mogelijk naar het werk verplaatsen. Doelstelling is dat het aantal verplaatsingen met de auto van vijf naar vier te brengen, we proberen mensen dus te overtuigen om één dag per week met de fiets, te voet of het openbaar vervoer naar het werk te gaan.”

“Het spel is zodanig opgebouwd dat mensen, terwijl ze hun gegevens ingeven, geregeld een incentive krijgen”, zegt Christiaens. “De mascotte Mobi geeft hen positieve feedback, laat een liedje horen, steekt zijn duim op. Er zijn ook digitale awards te winnen en mensen krijg informatie, zoals hoeveel CO2-uitstoot ze hebben bespaard, hoeveel kilometer ze hebben afgelegd, hoeveel calorieën ze hebben verbrand en hoe goed ze het doen tegenover de rest van hun teamleden.”

Er kan ook een competitie aangemaakt worden over meer dan één bedrijf. “Stel dat in een industriezone verschillende bedrijven willen deelnemen, dan kunnen we perfect een competitie aanmaken waarbij de medewerkers van die verschillende bedrijven het tegen elkaar opnemen”, zegt Christiaens.

In Vlaanderen is “Van 5 naar 4” nog nieuw, in Portugal, Roemenië, Bulgarije en Nederland zijn er al veel bedrijven die deelnemen.

Bedrijven die willen deelnemen aan “Van 5 naar 4”, kunnen dat melden aan Jan Christiaens, meer informatie op deze site.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.