Nieuws Oost-Vlaanderen Dominiek Geers ontvangt Lambic Award

Dominiek Geers ontvangt Lambic Award

Dominiek Geers ontvangt Lambic Award

dominiek-geersIn bezoekerscentrum De Lambiek in Alsemberg heeft de 51-jarige Dominiek Geers van Dranken Geer uit Oostakker de Lambic Award in ontvangst genomen. De Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren kent deze onderscheiding toe aan een persoon, die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt op het vlak van de verdediging van de belangen van de sector van de traditionele lambiekbieren en de promotie van Oude Geuze en Oude Kriek. De familie Geers is toe aan de zesde generatie in de bierwereld, eerst als brouwer, nadien als bottelaar en na de Tweede Wereldoorlog ook als bierhandel.

Het familiebedrijf uit Oostakker verdeelde aanvankelijk enkel bieren aan de eigen cafés. Vanaf 1960 begon Hubert Geers, de vader van Dominiek, met distributie aan ruimer publiek en leveringen in het Gentse. Vanaf 1980 werd het aanbod van Dranken Geers flink uitgebreid met aandacht voor speciaalbieren. De groeiende belangstelling van een jong cliënteel voor Oude Geuze en Oude Kriek doet Dominiek besluiten om vanaf de eeuwwisseling zijn gamma nog te verbreden zodat vanaf dan alle bestaande geuzeproducenten uit het Pajottenland en de Zennevallei vertegenwoordigd zijn. Bijgestaan door zijn echtgenote Vera en zijn kinderen Bert en Leen weet Dominiek Geers bedrijf uit te breiden tot heel Vlaanderen en Brussel. In 2010 start hij zelfs een exportafdeling op.

HORAL-voorzitter Frank Boon: “De leden van de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren weten de inzet van de familie Geers inzake de promotie en verkoop van traditionele lambiekbieren, en onze ‘Oude Geuze’ en ‘Oude Kriek’ in het bijzonder, ten zeerste te appreciëren. In dit opzicht is Dominiek een voorbeeld voor de bierdetailhandel.”

De Lambic Award werd reeds voor de zesde maal uitgereikt. Eerdere laureaten van HORAL’s Lambic Award zijn lambiekbrouwer Edgar Winderickx, Hugo Casaer, gewezen burgemeester van Beersel, de Britse bierauteur Tim Webb, Stene Isacsson, uitbater van bierrestaurant Akkurat in Stockholm en Daisy Claeys, uitbaatster van café ’t Brugs Beertje in Brugge.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.