Nieuws Oost-Vlaanderen Drie Oost-Vlaamse bedrijven krijgen etiket best workplace

Drie Oost-Vlaamse bedrijven krijgen etiket best workplace

Drie Oost-Vlaamse bedrijven krijgen etiket best workplace

De Vlerick School heeft dinsdagavond de jaarlijkse prijzen toegekend aan de bedrijven met een uitmuntende HR-aanpak. Voor het derde jaar op rij gaan het Brabantse EASI en het Oost-Vlaamse Schoenen Torfs, met hoofdzetel in Sint-Niklaas, met de gouden plak lopen. “Torfs streeft naar een community waar alle stakeholders zich gewaardeerd voelen”, zegt Dirk Buyens, professor Human Resources Management aan Vlerick Business School.

De Vlerick School deelde, los van de top tien, ook certificaten uit aan bedrijven, die de titel of het diploma best workplace sowieso verdienen. Drie Oost-Vlaamse bedrijven kregen de erkenning. Het gaat om het Drongense bouwbedrijf Durabrik, het Gentse marktonderzoekbureau InSites Consulting en HR-specialist Planet Group, eveneens uit Gent. Beste werkplekken zijn organisaties waar mensen vertrouwen hebben in het management, trots zijn op hun job en plezier beleven op het werk. Uniek aan de studie is dat zowel werkgevers als werknemers bevraagd worden over het HR-beleid, waarbij de stem van de werknemers zwaarder doorweegt in de eindafrekening.

Great Place to Work® erkent deze organisaties voor hun goed werkgeverschap en mensgerichte organisatiecultuur. Sinds dit jaar gebeurt dat niet enkel aan de hand van de top 10, maar reikt men eveneens een certificaat uit aan die organisaties die een bepaald minimumniveau bereiken voor beide enquêtes. De meest doorslaggevende criteria zijn talentmanagement, het familiegevoel (zeg maar de identificatie met de organisatie) en tot slot de manier waarop medewerkers worden beloond en erkend voor hun werk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.