Nieuws Oost-Vlaanderen Eandis engageert zich voor groenere leasingsector

Eandis engageert zich voor groenere leasingsector

Eandis engageert zich voor groenere leasingsector

Eandis uit Melle heeft zich, samen met Febiac, Traxio en Renta, geëngageerd om de Vlaamse leasingvoertuigen te vergroenen. Het engagement kadert binnen de Week van de Milieuvriendelijke Voertuigen en het plan Clean Power for Transport dat een marktaandeel van 7,5% elektrische en 5% aardgasvoertuigen beoogt tegen 2020. De vier bedrijven zullen hun ervaring en kennis bundelen om daadwerkelijke stappen te zetten. Elke partij heeft een eigen insteek.

De leasingmarkt is voor dit project ideaal, aangezien 7% van het totaal aantal ingeschreven voertuigen leasingwagens zijn. Vlaanderen telt een zeer groot aantal. Deze voertuigen komen na een relatief kort professioneel gebruik terecht op de tweedehandsmarkt waar ze vervolgens nog een aantal jaren in gebruik blijven. Met het engagement geloven de bedrijven dat het zowel op korte als op lange termijn een gunstig effect heeft wanneer de leasingsector de kaart van duurzame mobiliteit trekt. Op korte termijn omdat leasingrijders een grote doelgroep vormen, die vaak ook veel kilometers rijdt. Op lange termijn vergroent het aanbod van voertuigen op de tweedehandsmarkt. Daar kan ook de maatschappij op zijn geheel de vruchten van plukken, klinkt het.

Ook de leasingsector zet mee de schouders onder dit project. Febiac, Traxio, Renta en Eandis nemen hierin elk een andere rol op. Eandis met hoofdzetel in Melle, engageert zich om de klimaatdoelstellingen te helpen realiseren en Vlaanderen te laten kennis maken met duurzame mobiliteit. Dat doet het bedrijf door de eigen leasing- en dienstvoertuigen te vergroenen en steden en gemeenten te ondersteunen in hun transitie naar duurzame mobiliteit. Verder wil de Belgische netbeheerder de aankoop en plaatsing van 2.500 openbare laadpalen verzorgen en particulieren en bedrijven in de overgang naar milieubewust rijden informeren en helpen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.