Nieuws Oost-Vlaanderen Eandis heeft Logistics Project of the Year 2017

Eandis heeft Logistics Project of the Year 2017

Eandis heeft Logistics Project of the Year 2017

Tijdens de 25ste editie van de Transport & Logistics Awards heeft Eandis de prijs van Logistics Project of the Year 2017 in ontvangst genomen. De award beloont jaarlijks een bijzonder en efficiënt project voor het beheer van de bevoorradingsketen. “Ons voorraadbeheer werd volledig hertekend om verspilling tegen te gaan en om tot een meer wendbare logistieke organisatie te komen”, zegt Tom Coppens, supply chain project manager bij Eandis. De netbeheerder uit Melle eindigde daarmee voor het Oostendse Oesterbank en CLD Distribution uit Oudergem.

Eandis ondervond dat in een snel veranderende energiewereld enkele structurele veranderingen in het business model noodzakelijk waren. Alle techniekers kunnen voortaan op een nieuw logistiek systeem rekenen. “We hebben een wendbaar systeem opgezet, waarbij de technieker zelf kan bepalen welke materialen hij standaard op zijn voertuig legt. Op die manier kan hij het voertuig aanpassen aan de continue veranderende wereld”, legt Coppens uit. “Proficiat aan alle collega’s die hier bij betrokken zijn en dagelijks onze bekroonde logistieke werkwijze in de praktijk brengen.”

De jury was onder de indruk van de doordachte benadering van Eandis. De uitvoering ervan ging gepaard met een totale reorganisatie van de logistieke diensten, een forse verbetering van de materiaalleveringen aan de onderaannemers en de opleiding van de medewerkers. Het feit dat de mensen zelf verantwoordelijk worden voor hun eigen stock, en hiervoor de nodige instrumenten en applicaties ter beschikking krijgen, speelde eveneens een belangrijke rol.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.