Nieuws Oost-Vlaanderen ECA Med lanceert mondmaskers met virusdodende coating

ECA Med lanceert mondmaskers met virusdodende coating

ECA Med lanceert mondmaskers met virusdodende coating

ASSENEDE – Vorige week nog deelde ECA Med gratis mondmaskers uit aan de heropstartende kappers. Nu laat het bedrijf weten dat het zijn aanbod chirurgische mondmaskers heeft uitgebreid. Het nieuwste type betreft een chirurgisch mondmasker met een desinfecterend beschermlaagje dat 99,9 procent van de viruspartikels uitschakelt. Ook het coronavirus. De fabrikant uit Assenede bevestigt hiermee zijn ambities om de grootste producent van mondmaskers in Europa te worden.

ECA, gespecialiseerd in autobekleding, startte vorig jaar onder de naam ECA Med met de productie van kwalitatief hoogwaardige chirurgische mondmaskers van het type II en IIR. Met succes. De fabrikant slaagde erin als een van de eerste de Europese EN14683: 2019 certificering alsook de ISO 9001 2015 norm te halen. ECA Med streeft naar een productiecapaciteit van 190 miljoen stuks per jaar.

Citroenzuur

Vandaag bouwt de fabrikant uit het Oost-Vlaamse Assenede zijn aanbod uit met desinfecterende mondmaskers van het type II en IIR. Daarvoor wordt een gloednieuwe lijn geïnstalleerd. De technologie is ontwikkeld door de Belgisch-Luxemburgse Molecular Plasma Group. Op de buitenste laag van het mondmasker wordt een microscopisch laagje citroenzuur, een 100 procent natuurlijk product, aangebracht. Dat beschermt de drager optimaal tegen virussen: 99,9 procent van de viruspartikels wordt bij contact met het behandelde oppervlak binnen enkele minuten geneutraliseerd. Dat geldt voor Covid-19 alsook voor andere virussen. De mondmaskers hebben dus ook na de pandemie zeker nog hun nut.

 

Enige in Vlaanderen

Lode Garmyn, managing director ECA: “We zijn fier dat ECA Med de enige fabrikant in Vlaanderen is die deze innovatieve technologie kan uitrollen. Het bewijst dat we er op korte tijd in geslaagd zijn een sterke reputatie op te bouwen als producent van hoogwaardige, gecertificeerde chirurgische mondmaskers. Bovendien voedt het onze ambitie om verder te groeien en ons internationaal nog sterker op de kaart te zetten.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.