Nieuws Oost-Vlaanderen Economische werkloosheid aanvragen wordt gemakkelijker

Economische werkloosheid aanvragen wordt gemakkelijker

Economische werkloosheid aanvragen wordt gemakkelijker

Kris-Peeters_website

Economische werkloosheid stelt ondernemingen in staat om  gedurende een korte periode een verminderd productievolume te overbruggen, in afwachting van een toename. Om als “onderneming in moeilijkheden” te worden beschouwd, moeten ondernemingen vandaag aantonen dat ze een daling hebben gekend van de omzet met minimum 10% of een afname van de productie in vergelijking met 2008.

“Het referentiejaar 2008 ligt echter te ver in het verleden en houdt te weinig rekening met de recente productie-evoluties van bedrijven. De regering geeft daarom positief gevolg aan de vraag van de sociale partners binnen de Groep van Tien”, aldus Kris Peeters.

Het ontwerp van koninklijk besluit dat op vrijdag 4 december 2015 op voorstel van Kris Peeters werd goedgekeurd biedt  de betrokken ondernemingen de kans om ofwel de vergelijking te maken met  het jaar 2008, ofwel met één van de twee kalenderjaren die de aanvraag voorafgaat om de regeling van economische werkloosheid voor bedienden aan te vragen.

Enkel de ondernemingen in moeilijkheden kunnen van dit systeem van economische werkloosheid gebruik maken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.