Nieuws Oost-Vlaanderen Eeklose machinebouwer beloond voor maatwerk

Eeklose machinebouwer beloond voor maatwerk

Eeklose machinebouwer beloond voor maatwerk

00000000iwts aIn  kmo-land Vlaanderen leeft innovatie meer dan ooit. Innovatie is essentieel om de verdere groei van onze bedrijven te bestendigen en onze welvaart op peil te houden. Dat kwam ook duidelijk tot uiting in de recent gepubliceerde ingenieursbarometer (http://www.madeinoostvlaanderen.be/nieuws/lidl-zoekt-ingenieurs-voor-winkels-van-de-toekomst/). Om de Vlaamse innovatieve bedrijven de aandacht te geven die ze verdienen, organiseerde het IWT, het agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie, voor de vierde maal de uitreiking van de IWT Innovatie Awards.

De awards werden uitgereikt aan kmo’s die een IWT-bedrijfsproject succesvol hebben afgewerkt gedurende de laatste vijf jaar. Novosanis uit Antwerpen ontving de IWT-award voor het project met een belangrijke maatschapplijke relevantie en Liquid Floors uit Kortrijk kreeg een pluim als beste startersproject. Machinebouwer SMO uit Eeklo won dan weer de “Paul Zeeuwts Award” voor het project met een belangrijke economische meerwaarde.

Dit bedrijf gaat er prat op machines te ontwikkelen die naadloos aansluiten op de behoeften van de klanten. Zaakvoerder Sander Mollet richtte het bedrijf onmiddellijk na zijn studies elektromechanica op. “Mijn eerste kantoor was op kot en ik huurde ook een stal op een boerderij om mijn eerste projecten te bouwen”, verklaarde hij in een interview met de website Express.

SMO stemt zijn productie volledig af op de specifieke klanteneisen. “Wij staan voor maatwerk in de machinebouw, automatisatie, engineering en constructiewerken”, zegt Sander Mollet.

Die creatie en fabricatie van technologie gebeurt bij SMO uitsluitend in eigen beheer. “We beheersen elke tussenstap van het proces: concept, 3D ontwerp, sterkteberekening, laswerken, verspaning, montage, … Uiteraard kunnen we u deze diensten ook afzonderlijk aanbieden”, zegt Sander Mollet nog. “De award van IWT is natuurlijk een hart onder de riem en een pluim op de hoed van alle medewerkers.”

 

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.