Nieuws Oost-Vlaanderen Eerste Belgische dakdekker met klasse 8 certificaat

Eerste Belgische dakdekker met klasse 8 certificaat

Eerste Belgische dakdekker met klasse 8 certificaat

EKE – Tectum Dekkers, met vestiging in Eke, behaalt een certificaat klasse 8 binnen de categorie D8, een uitzonderlijk en nieuw gegeven in de Belgische bouwwereld aangezien geen enkel ander dakdekkersbedrijf deze classificatie bezit. Een opdrachtgever kan dankzij deze erkenning rekenen op de technische expertise en financiële draagkracht van het bedrijf om ook grote projecten met succes af te ronden.

Een erkenning is nodig voor het uitvoeren van overheidsopdrachten van een bepaalde aard en omvang. Concreet houdt de certificering in dat het bedrijf naast een aantal administratieve voorwaarden, ook zijn technische bekwaamheid en financiële en economische draagkracht moet kunnen bewijzen. Klasse 8 is de hoogst erkende klasse en betekent dat het bedrijf werken van meer dan 5,33 miljoen euro kan aannemen.

Joke Martens, hoofd administratie van Tectum Dekkers, ontfermde zich over deze aanvraag. “De aanvraag voor een klasse 8 erkenning verliep via Confederatie Bouw. Zij hebben ons hier sterk in begeleid en dienden de aanvraag in bij de erkenningscommissie van de Federale Overheid”, vertelt Joke. “Deze erkenning zal in de toekomst nieuwe deuren voor ons openen.”

Expert in platte daken

Tectum Dekkers is actief in België en Polen en heeft vestigingen in Antwerpen, Brussel, Charleroi, Genk, Gent en Warschau. Het bedrijf is gespecialiseerd in de waterdichting van platte daken op de professionele markt. Eerder maakte Tectum Dekkers o.a. het MAS (Antwerpen), AZ Delta (Roeselare), het Europese Parlement (Brussel) en de Warsaw Spire (Warschau) waterdicht. Ook de nieuwe bibliotheek De Krook in Gent, het Herman Teirlinck gebouw in Brussel en ’t Groen Kwartier in Antwerpen staan op de referentielijst.

Tectum Dekkers is onderdeel van het familiebedrijf Tectum Group met meer dan 400 medewerkers. Met een omzetcijfer van 130 miljoen euro realiseert de groep jaarlijks meer dan 4.500.000 m² waterdichting op alle soorten daken. Andere bedrijven van de Tectum Group gaan ook voluit voor certificeringen: zo mag Tectum Constructors prat gaan op een VCA ** (dubbele ster) certificaat.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.