Nieuws Oost-Vlaanderen Eerste Belgische vestiging Nederlands modemerk in Sint-Niklaas

Eerste Belgische vestiging Nederlands modemerk in Sint-Niklaas

Eerste Belgische vestiging Nederlands modemerk in Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS – De beursgenoteerde modegroep FNG, bekend van onder meer Fred & Ginger en Brantano, lanceert het Nederlandse winkelmerk Promiss in België. De eerste vestiging van de vrouwenmodezaak opende vrijdag in het Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas. Het is meteen de eerste keer dat het merk de Nederlandse grens overgaat.

“Promiss zet hiermee een nieuwe stap in de expansie van het merk”, aldus CEO Dieter Penninckx. Eerder dit jaar gingen ze al digitaal naar het buitenland door hun kleding aan te bieden via de Duitse webwinkel van Amazon, maar dit is de eerste fysieke winkel buiten Nederland.

Promiss zag het aantal transacties naar België via de Nederlandse online webshop stijgen en besliste daarom toch een fysieke winkel te openen. “In onze winkel in Maastricht krijgen we geregeld Vlaamse vrouwen over de vloer. Dat bevestigt dat de Promiss collectie goed aansluit bij het kleedgedrag in België.” Het merk heeft bij de opening ook zijn maten uitgebreid: voortaan vind je er kleding vanaf maatje 34 tot en met 50.

Promiss mikt naar eigen zeggen op ‘de zelfbewuste vrouw met een modern-klassieke levensstijl’ en richt zich voornamelijk op voruwen van veertig jaar en ouder. In Nederland zijn er zestien winkels. FNG werd eigenaar van het merk via de overname in 2016 van de Nederlandse groep R&S Retail, die ook de keten Miss Etam in portefeuille had. FNG heeft na een reeks overnames meer dan 3.000 werknemers in dienst en boekte vorig jaar een omzet van ongeveer 482 miljoen euro.

Of er nog winkels bijkomen in België is voorlopig niet geweten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.