Nieuws Oost-Vlaanderen Eerste dag van de smaakmakers op 28 juni

Eerste dag van de smaakmakers op 28 juni

Eerste dag van de smaakmakers op 28 juni

imagesFYB80MS6Zondag 28 juni wordt de eerste Dag van de Smaakmakers georganiseerd. Dan zetten producenten van lokaal lekkers in Vlaanderen hun deuren wagenwijd open voor het grote publiek. Bezoekers ontdekken het verhaal achter het product, leren het productieproces kennen en proeven van bijzondere spijzen en dranken.

De Dag van de Smaakmakers is een initiatief van Puur Smaak vzw. “We willen de consument en producent weer dichter bij elkaar brengen”, zegt initiatiefnemer Didier Bastiaens. “Mensen staan vaak niet meer stil bij het verhaal achter een product. Ze eten en drinken te weinig bewust. Met de Dag van de Smaakmakers brengen we mensen letterlijk dichter bij de producten. De Smaakmakers zetten hun deuren open en tonen het productieproces van a tot z. En natuurlijk wordt er ook geproefd. De Dag van de Smaakmakers is tenslotte een culinaire familie-uitstap.”

 In Oost-Vlaanderen kan je terecht bij The Bio Veggie Company uit Temse, artisanale brouwerij Contreras uit Gavere, en Cremerie François uit Sint-Niklaas.

De Dag van de Smaakmakers vindt plaats op zondag 28 juni, van 10 tot 18 uur, de toegang is gratis. Sommige producenten vragen om vooraf te reserveren.
Op www.dagvandesmaakmakers.be vind je meer informatie, de deelnemende Smaakmakers en hun adressen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.