Nieuws Oost-Vlaanderen Eerste spadesteek bedrijventerrein Groot Prijkels

Eerste spadesteek bedrijventerrein Groot Prijkels

Eerste spadesteek bedrijventerrein Groot Prijkels

NAZARETH – De werken voor de uitbreiding van het bedrijventerrein ‘Groot Prijkels’ zijn gestart en verlopen volgens planning. Vandaag vond de officiële eerste spadesteek plaats in aanwezigheid van gedeputeerde Martine Verhoeve en de burgemeesters Danny Claeys, Jan Vermeulen en Joop Verzele. Binnenkort volgt de toewijzing van de eerste percelen.

Dit voorjaar lag de focus op de realisatie van de ontsluiting op de N35 in samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Het nieuwe kruispunt begint vorm te krijgen en zal tegen midden juli opengesteld worden. De grootste hinder zal met het opnieuw openstellen van de N35 achter de rug zijn.

De volgende fase omvat de realisatie van de secundaire ontsluiting ter hoogte van de N494 en het doortrekken van de centrale as Karreweg vanaf de vijver. De nutsmaatschappijen voerden intussen alle voorbereidende kabel- en leidingtrajecten uit. Na het bouwverlof start de aannemer Stadsbader met de aanleg van de nieuwe riolering en wegenis. Ook de nieuwe verkeerslus door het zuidwestelijk gebied wordt in deze fase aangelegd. Ten slotte zullen ook de nutsvoorzieningen, riolering en fietspaden aangelegd worden en de beschikbare percelen bouwrijp gemaakt worden.

Tegen eind 2018 zijn deze werken afgerond. In 2019 volgt de realisatie van het lokaal bedrijventerrein in Deinze.

Verkopen

De toewijs van de percelen gebeurt fasegewijs volgens de beschikbaarheid van bouwrijpe gronden. Het indienen van een kandidatuurdossier verwachten ze op:

  • 1 september 2018: De Poort Nazareth – perceel 28
  • 1 september 2018: Zone Zuidwest Deinze – percelen 23 en 24
  • 1 oktober 2018: De Lob Nazareth – percelen 25, 26 en 27

De toewijs van de andere percelen is afhankelijk van het verloop van de werken in 2019.

De eerste toewijs

Het 1ste perceel dat klaar was voor verkoop ligt langs de E17 en heeft een oppervlakte van +/- 9,5 ha. Hiermee is het één van de grootste percelen in de uitbreiding. De kandidaturen werden getoetst aan de vooraf goedgekeurde selectiecriteria nl. locatie, mobiliteit, duurzame initiatieven, economie en globale visie. Omdat het perceel een belangrijke zichtlocatie heeft, hechtte Veneco ook veel belang aan een visueel aantrekkelijke bedrijfsarchitectuur. 

De Raad van Bestuur van Veneco beoordeelde de kandidaturen en besliste het perceel toe te wijzen aan het bedrijf Renson uit Waregem. Renson is een familiebedrijf dat sinds 1909 actief is in ventilatie, zonwering en outdoor living en intussen wereldwijd actief is. Het is voornamelijk door de snelle groei van de afdeling ‘outdoor living’ dat Renson op zoek was naar extra ruimte. Renson is een bedrijf dat regionaal verankerd is en dat hier zal zorgen voor een tewerkstelling van 200 personen in een eerste, en 350 in een tweede fase. 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.