Nieuws Oost-Vlaanderen Egbert Lachaert en burgemeester Filip Thienpont openen nieuwe laadinfrastructuur van ATS

Egbert Lachaert en burgemeester Filip Thienpont openen nieuwe laadinfrastructuur van ATS

Egbert Lachaert en burgemeester Filip Thienpont openen nieuwe laadinfrastructuur van ATS

MERELBEKE – Luminus-dochter ATS heeft op zijn terreinen in Merelbeke nieuwe laadpalen geïnstalleerd. De opening gebeurde in aanwezigheid van burgemeester Filip Thienpont en Egbert Lachaert, die eerste schepen is voor de gemeente.

ATS installeerde twee dubbele snelladers en tien dubbele ‘gewone’ laders. Die komen er bovenop de veertien bestaande laadpalen. Ook buurtbewoners hebben baat bij de nieuwe investering, want zij kunnen buiten de kantoortijden gebruikmaken van de nieuwe laadpalen.

Het bedrijf plaatste ook een nieuwe en zwaardere transformator met bijhorende energiemeting. ATS zorgt met het eigen energiemanagementsysteem SmartKit voor inzichten en controle over de diverse energiestromen op de site.

ATS is een multidisciplinaire technologiegroep met hoofdzetel in Merelbeke en telt net geen 1.000 medewerkers. In 2015 verwierf Luminus een meerderheidsparticipatie in de groep.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.