Nieuws Oost-Vlaanderen Eindelijk duidelijk wie 75 jaar lang Wintercircus en concertzaal mag uitbaten

Eindelijk duidelijk wie 75 jaar lang Wintercircus en concertzaal mag uitbaten

Foto Fred Debrock

Eindelijk duidelijk wie 75 jaar lang Wintercircus en concertzaal mag uitbaten

GENT – Geen circus zonder tent. In Gent mag dat voortaan ook letterlijk worden genomen. De ondernemersgroep TENT wordt immers de uitbater van het vernieuwde Wintercircus in de Lammerstraat. En dat voor de komende 75 jaar.

Vrijdag worden de nieuwe uitbaters officieel voorgesteld maar woensdagavond al gaf de raad van bestuur van SoGent groen licht voor TENT. Een grote verrassing is dat niet. Nadat een groep rond Unizo was weggevallen, was TENT de enige overgebleven kandidaat om de site uit te baten.

TENT (Together for Entrepeneurship, Networking and Technology) is een consortium rond werkgeversorganisatie Voka Oost-Vlaanderen dat steunt op twaalf bekende Gentse ondernemers die vaak in hun sector vernieuwend zijn, zoals Netlog, Upgrade Estate of TomTom. Daarnaast nemen kenniscentra deel als UGent, KU Leuven en Imec. Bedoeling is dat de uitbaters het 19de-eeuwse circus herscheppen in een creatieve tech hub.

 

Het Wintercircus tijdens de live-uitzendingen van Sporza tijdens het WK voetbal. Foto David Van Hecke

De uitbating is toegekend via een erfpachtovereenkomst die loopt tot het einde van deze eeuw. Zeker tot dan blijft Stad Gent eigenaar van het gebouw.

De nieuwe ondergrondse concertzaal krijgt dan weer een aparte exploitant. Zoals verwacht zullen cultuurhuis Viernulvier en concertorganisator Democrazy daar samen hun schouders onder zetten. Goed nieuws voor Democrazy, dat sinds het vertrek uit de Brugse poort geen vaste locatie meer had.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.