Nieuws Oost-Vlaanderen Eksaardse ondernemer wakkert klimaatdebat aan met kunstexpo

Eksaardse ondernemer wakkert klimaatdebat aan met kunstexpo

Eksaardse ondernemer wakkert klimaatdebat aan met kunstexpo

EKSAARDE – Ondernemende kunstenaar Sven Bullaert uit Eksaarde toonde afgelopen weekend nieuw artistiek werk met een actueel kantje. “De discussie rond de huidige klimaatbesprekingen leeft bij velen”, merkt Sven op. Daarom koppelde hij aan het event ‘It’s 911 time!’ ook een open, interactief debat met Björn Rzoska, fractieleider van Groen in het Vlaams Parlement.

Sven is gedreven door kunst en duurzaamheid, en dat merk je in alles wat hij onderneemt. Met UMU overkoepelt hij inspirerende projecten die leiden tot een duurzamer en eenvoudiger leven. Eerder pionierde de man achter de Kipling-aapjes en het kledingmerk I AM al in duurzame ontwikkelingen.

Goede duurzame beslissingen?

“In Glasgow belt men momenteel het noodnummer 911 om onze planeet te redden en nemen ze ingrijpende beslissingen. Maar zijn deze beslissingen goed?”, vraagt Sven zich af.

“Is het massaal inzetten op elektrische wagens wel juist? Gaat het niet zorgen voor een nog grotere kloof tussen rijk en arm met nieuwe 9.11 drama’s tot gevolg? Misschien is een tijdloze wagen, de Porsche 911, ook wel een voorbeeld van duurzaamheid. 80% van de wagens die ooit gemaakt werden rijdt nog steeds”, vertelt hij. In zijn nieuwe werken brengt hij zowel een ode aan de schoonheid van de natuur als aan de Porsche 911 klassieker.

 

Polarisering indijken

Om verdere polarisering te vermijden gelooft Sven sterk in open dialoog, waarbij kunst een creatieve rol kan spelen. Als kunstenaar en ondernemer wil hij de maatschappelijke discussie voeden. Zaterdagavond voerde hij over de klimaatbesprekingen een open gesprek met politicus Björn Rzoska.

Ook het publiek mocht actief meedoen. Wie in de zaal zat kreeg een aantal vragen en stellingen voorgeschoteld. Daar kon je dan je mening over geven, en in dialoog gaan met andere toeschouwers.

Unieke kunstwerken

De kunstwerken zelf baden in een sfeer van sereniteit en verstilling. Het zijn unieke stuks -gemaakt met verschillende materialen en technieken door elkaar- die allemaal te koop zijn. Vanaf volgend weekend kan je de werken bekijken in de UMU Gallery in de Groendalstraat 16 in Antwerpen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.