Nieuws Oost-Vlaanderen Elf Oost-Vlaamse bedrijven nemen deel aan “Dag van de landbouw”

Elf Oost-Vlaamse bedrijven nemen deel aan “Dag van de landbouw”

Elf Oost-Vlaamse bedrijven nemen deel aan “Dag van de landbouw”

OostVlaanderen_VanHyfte_600x400Op zondag 18 september organiseren Boerenbond en Landelijke Gilden weer de Dag van de Landbouw. 45 bedrijfsleiders gunnen dan, samen met hun familie, graag een blik op hun werk, producten en het leven op deze land- en tuinbouwbedrijven. Het thema is ‘Het begint bij ons’.

De Dag van de Landbouw is al meer dan  30 jaar een succesformule. Elk jaar trekken tienduizenden mensen erop uit om kennis te maken met de actuele land- en tuinbouw. Met het thema ‘Het begint bij ons’ willen de organisatoren iedereen weer wat dichter bij de land- en tuinbouw brengen. Bij de deelnemende land- en tuinbouwbedrijven is te zien hoe het er dagelijks aan toe gaat.

“We zijn de laatste jaren wat vervreemd geraakt van de actuele landbouw en een evenement als dit helpt het tij te keren”, zegt  Anne-Marie Vangeenberghe, de woordvoerster van de Boerenbond. “We komen vaker met landbouwproducten in contact dan we zelf denken. De sector ligt vooral aan de basis van onze voeding, maar zorgt ook steeds meer voor de productie van vezels en biobrandstoffen.”

Landelijke Gilden en Boerenbond organiseren dit evenement elk jaar, op de derde zondag van september. Het is een ideale uitstap voor het hele gezin. Het aanbod is zeer gevarieerd. Sommige deelnemende bedrijven liggen op fietsafstand van elkaar, ideaal om meerdere bedrijven op een dag te bezoeken.

In Oost-Vlaanderen doen elf bedrijven mee : Boomkwekerij Waelkens uit Zulte, de proefcentra voor de groente- en aardappelteelt uit Kruishoutem, het akkerbouw- en vleesveebedrijf van Luc en Bruno Van Haelemeersch uit Watervliet, het vlasbedrijf van Robrecht Engels uit Sint-Jan-in-Eremo, de melkgeitenboerderij van Wim Pieters en Nathalie Wille uit Bassevelde, de bloemisterij Heungens uit Evergem, het akkerbouw- en melk-en vleesveebedrijf van de familie van Hyfte (foto) uit Ertvelde, de boomkwekerij Scheppersinstituut uit Wetteren, de paprikakwekerij van Marc Lambrecht en Gerda De Neve uit Nevele, de escargotkwekerij van Paul Huysman en Elke Van den Kieboom uit Moerbeke-Waas en het melk- en vleesveebedrijf van Stijn Deprest en Ellen Cryspin uit Maldegem. Meer info op :  www.dagvandelandbouw.be.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.