Nieuws Oost-Vlaanderen Energy Vision haalt vers kapitaal op in China

Energy Vision haalt vers kapitaal op in China

Energy Vision haalt vers kapitaal op in China

li14

Na enkele maanden van intensieve gesprekken, hebben het Belgium China Fund uit Bejing en het Gentse energietechnologiebedrijf EnergyVision, in de Chinese hoofdstad een overeenkomst ondertekend die bepaalt dat Belgium China Fund via de inbreng van 2,8 miljoen euro vers kapitaal een minderheidsparticipatie verwerft in de Chinese dochter van EnergyVision.

De bevestiging van de overeenkomst vond plaats in aanwezigheid van de Belgische Eerste Minister Charles Michel en de Chinese Premier Li Keqiang en gebeurde in de Great Hall of the People, op het historische Plein van de Hemelse Vrede (Tiananmen Square) in Beijing. De ceremonie werd gevolgd door een diner met beide premiers.

EnergyVision, dat in het najaar van 2014 werd opgericht door Maarten Michielssens, stelt momenteel 39 mensen te werk in kantoren in Gent, Tianjin in China en Khouribga  in Marokko. Het bedrijf is gespecialiseerd in energietechnologieën, waaronder relighting, energie-efficiënte raamfolies, PV en energieopwekking, en financiële modellen voor energieprojecten. Met ruim 20 miljoen EUR omzet en een netto winst van 3,8 miljoen euro per 30 september 2016 was EnergyVision vorig jaar de snelst groeiende start-up van het land. Meer dan 95% van zijn omzet is exportgerelateerd, waarvan circa 65% in China. Klanten zijn zowel lokaal Chinese of Marokkaanse bedrijven, maar ook bijvoorbeeld de Universiteit van Fès, het Koninklijk Paleis in Rabat of multinationals zoals Airbus, Cortina, Schneider en Picanol.

Maarten Michielssens, CEO en oprichter van EnergyVision: “Deze investeringsbeslissing van Belgium China Fund is voor ons heel belangrijk, vooreerst omdat het voor een jonge KMO cruciaal is om ondersteuning te krijgen van ernstige partijen zoals Datang Telecom, FPIM en hun gezamenlijke Belgium China Fund. Maar ook omdat deze investering ons in staat zal stellen om meer klanten beter te bedienen, te investeren in gezonde projecten in onze kernmarkten, en duurzame groei te realiseren. We zijn ervan overtuigd dat we, mede dankzij deze investering, opnieuw een enorme sprong voorwaarts kunnen maken in 2017.”

Het Belgium China Fund investeert in Chinese ondernemingen en Belgische ondernemingen met een Chinees filiaal. De jongste jaren haalde het fonds zonder uitzondering de topvijf van best presterende investeringsfondsen in China.

Chairman Chenhui Duan van het Belgium China Fund: “Het Fonds is een schoolvoorbeeld van Chinees-Belgische samenwerking. Naast de economische doelstellingen, heeft het fonds ook een oprechte interesse in Belgische bedrijven die in China actief zijn, en promoten we graag mee hun groei. We zijn verheugd dat onze vrienden van EnergyVision ons als partner willen verwelkomen. We hopen dat onze samenwerking een mijlpaal wordt in de bilaterale samenwerking tussen België en China.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.