Nieuws Oost-Vlaanderen Engie en Equinor stap dichter bij waterstoffabriek in Gent

Engie en Equinor stap dichter bij waterstoffabriek in Gent

Engie en Equinor stap dichter bij waterstoffabriek in Gent

GENT – Equinor en Engie hebben een haalbaarheidsstudie naar de bouw van een grote waterstoffabriek in Gent afgerond. Dat blijkt uit een persbericht van het Noorse energiebedrijf.

In 2021 kondigden beide bedrijven aan dat ze een haalbaarheidsstudie lanceerden om in Gent waterstof te gaan maken op basis van aardgas. De opgevangen CO2 zou worden afgevangen en in Noorwegen onder de Noordzee worden opgeslagen.

Die haalbaarheidsstudie naar een project van 1 gigawatt is nu afgerond, aldus Equinor. De technische en economische geschiktheid van een potentiële locatie op de site van Engie in Rodenhuize bij Gent werd bekeken.

Beide bedrijven hebben nu beslist een “gezamenlijke ontwikkelingsovereenkomst” te ondertekenen, klinkt het bij Equinor. Een definitieve beslissing zou dit jaar nog vallen.

LEES OOK. Wordt North Sea Port dé nieuwe Europese waterstofhub?

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.