Nieuws Oost-Vlaanderen Eric De Bruyckere wordt Managing Partner bij V4G

Eric De Bruyckere wordt Managing Partner bij V4G

Eric De Bruyckere wordt Managing Partner bij V4G

50aa107cebNa meer dan 35 jaar ervaring als Finance manager in diverse bedrijven en sectoren, heeft Eric De Bruyckere (foto) de rol van Managing Partner in Ventures4Growth (V4G)opgenomen.

Ventures4Growth is opgericht door serieel ondernemer Chris Raman en zoekt de perfecte match voor bedrijven op zoek naar groeikapitaal, en begeleidt organisaties  tijdens de overdracht of overname van ondernemingen.

Eric De Bruyckere zal er instaan voor de organisatie van het kantoor en de begeleiding van de klantenportfolio. V4G profileert zich als één van de belangrijkste Belgische dealmakers voor fusies en overnames en ziet ondanks het feit dat de economische motor zeker nog niet op volle toeren draait toch de fusie- en overnamemarkt aantrekken.

Op 15 jaar tijd zijn er 9 procent meer 50-plussers als zelfstandige actief.  Dit heeft natuurlijk impact op het landschap van de ondernemingen.  Want hoe ouder de zelfstandige, hoe meer ondernemingen vroeg of laat op de overnamemarkt terechtkomen. “Er zijn in ons land ongeveer 14.000 “babyboomerbedrijven” met omzetten tussen de 2.500.000 euro en de 25 miljoen euro die de komende jaren voor overname in aanmerking komen”, weet Chris Raman. “Slechts 4 op de 10 van de 55-plussers is echter actief bezig met de overdracht van de onderneming. Meestal denkt men maar aan een overname op het moment dat men een stapje terug wil zetten. Overname is nochtans een lang proces waar heel wat factoren meespelen en waarmee men best tijdig begint en waarbij begeleiding geen overbodige luxe is.”

Chris Raman maakt een onderscheid tussen twee soorten overnames. Enerzijds de strategische overnames die goed zijn voor twee derden van de fusie- en overnameactiviteit en anderzijds de buyouts.

Chris Raman betreurt dat die fusie- en overnameactiviteit toch wat onder de radar blijft. “Elk positief signaal over ondernemerschap is immers meegenomen. Het is belangrijk om te benadrukken 77% van onze bedrijven familiebedrijven zijn en dat het voor onze welvaart van cruciaal belang is  dat ze blijven voortbestaan.  Met V4G zien we het als onze rol om ervoor te zorgen dat die bedrijven met andere eigenaars hun bestaan niet alleen kunnen voortzetten, maar ook voor nieuwe en frisse ideeën kunnen zorgen die de economie een nieuw elan geven en op die manier nieuwe jobs kunnen creëren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.