Nieuws Oost-Vlaanderen Eskimofabriek wordt echt ondernemersdorp

Eskimofabriek wordt echt ondernemersdorp

Eskimofabriek wordt echt ondernemersdorp

79025655-4934-4496-908a-b2d6364418d8De Eskimofabriek aan de Gentse Wiedauwkaai, die nu vooral bekend staat als de populairste evenementlocatie van de provincie- ook Made in Oost-Vlaanderen Live vindt daar op 28 september plaats – wordt nog meer een echte “place to be” voor ondernemers.  Er komt immers ook een volwaardig open dorp voor startende en doorgroeiende ondernemers.

“Bizzgemeester” Bruno Stas wil de kruisbestuiving tussen het evenementiële en het bedrijfsleven aanwakkeren en met het Gentse Open Ondermersdorp (GOOD) een totaal nieuw concept voor ondernemers aanbieden. Het project verloopt in verschillende fasen : in oktober 2016 wordt het gloednieuwe eerste deel van het dorp al ingehuldigd door de nieuwe ondernemende dorpsgenoten.

Voor het ondernemersdorp komt er kantoorruimte, maar het ambitieuze project gaat verder dan het ter beschikking stellen van kantoorruimtes. Het neemt de uitdaging aan om multifunctionele ontmoetingsplaats te worden voor ondernemers én particulieren, iets waar traditionele bedrijvencentra doorgaans niet in slagen.

In het nieuwe ondernemersdorp krijgen de dorpelingen ook meer inspraak dan de traditionele huurder van een pand in een bedrijvencomplex. Wij willen hier een echte gemeenschap creëren, waar elke bewoner inspraak kan hebben in het reilen en zeilen van het dorp, zodat veel creativiteit en interactie ontstaat, bevestigt Bruno Stas.

Het dorp staat dan ook zeker open voor een mooie mix van zeer verschillende bedrijven. Zo behoren een paaldansschool, interieurspecialist Kobalt en een gospelkoor en het NTG, die regelmatig repetities houdt op de site, tot de eerste dorpsbewoners. Foodtrucks en andere mobiele, gastronomische initiatieven op geregelde tijdstippen zorgen voor een variërende, culinaire animatie.  Voorts komt er ook een pool van diverse communicatiebedrijven.      

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.