Nieuws Oost-Vlaanderen Euramec krijgt cruciaal Chinees order

Euramec krijgt cruciaal Chinees order

Euramec krijgt cruciaal Chinees order

HAMME – Het nichebedrijf Euramec, dat vliegsimulatoren op de markt brengt, kan rekenen op forse belangstelling uit China. Duizenden Chinese kandidaat-piloten komen straks afgezakt naar Oost-Vlaanderen om er een opleiding te volgen. Het gevolg van een ronkend contract. Euramec is het bedrijf van oprichter en hoofdaandeelhouder Bert Buyle en van ‘techneut’ Pieter-Jan  Goossens. Euramec is een typische kmo (13 medewerkers) met een hoog potentieel.

Als u binnenkort massaal veel Chinezen ziet rondwandelen in het straatbeeld van Hamme, schrik dan niet. Het Chinese leger is niet op stap en er dreigt dus ook geen ‘gele gevaar’. Het heeft enkel en alleen te maken met een cruciaal contract dat Euramec zopas in de wacht sleepte. De Chinese Civil Aviation Flight University of China, de grootste opleidingsschool voor piloten in het onmetelijke land, bestelde zopas 6 vliegsimulatoren in Hamme, met nog eens een optie voor bijkomende 5 toestellen. De Oost-Vlaamse knowhow inzake vluchtsimulatoren heet top te zijn.

De productie bij Euramec draait dan ook op volle toeren. Het lonende Chinese order brengt ook met zich dat massaal veel Chinese piloten in opleiding naar Hamme zullen afzakken om de techniek onder de knie te krijgen. Euramec is op zoek naar werknemers met technische bagage om de groei te kunnen trotseren. De markt voor vluchtsimulatoren zou de komende jaren gigantisch zijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.