Nieuws Oost-Vlaanderen Europa’s grootste sprekersplatform kondigt acquisitie van Ierse sectorgenoot aan

Europa’s grootste sprekersplatform kondigt acquisitie van Ierse sectorgenoot aan

Europa’s grootste sprekersplatform kondigt acquisitie van Ierse sectorgenoot aan

GENT – Speakific en Speakersbase kondigen vandaag hun geplande fusie aan. Met deze fusie willen ze hun gebruikers nog meer internationale kansen en professionele diensten aanbieden. Na de fusie zullen beide bedrijven verderwerken onder de naam Speakersbase. De acquisitie brengt het aantal sprekers op Speakersbase naar bijna 2.000, waarbij meer dan 55 nationaliteiten vertegenwoordigd zijn.

Speakific werd in 2014 opgericht om gemakkelijk de juiste sprekers voor evenementen te vinden. Sindsdien is het platform uitgegroeid tot het grootste medium om sprekers te vinden in Ierland. Speakific heeft ook een grote groep gebruikers uit Groot-Brittannië en andere Engelstalige landen in de wereld.

Voor de huidige gebruikers van Speakific zal er niet veel veranderen. Hun portfolio zal in de komende weken vlot worden overgezet naar Speakersbase, waar ze van meer features en diensten gebruik kunnen maken. Daarbij krijgen ze ook toegang tot internationale vertegenwoordiging.

Internationale groei

“Speakersbase is al marktleider in België en groeit momenteel snel in Nederland. Voor ons is de fusie een mogelijkheid om te groeien met een bestaande community van sprekers in Ierland en Groot-Brittannië,” legt Tanguy Verbelen, Growth Manager van Speakersbase, uit. “Bovendien brengt Speakific niet alleen nieuwe en gekende sprekers met zich mee, maar ook hun Academy. Die Academy is zeer waardevol voor sprekers die hun vaardigheden willen bijschaven en hun aantal boekingen willen zien groeien. Hiermee ondersteunt de acquisitie van Speakific ons strategisch doel om de globale marktleider te worden. Zowel in het verbinden van sprekers met eventorganisatoren, als in het ondersteunen van sprekers.”

Over Speakersbase

Speakersbase is opgericht in 2016 door Jo Caudron, Dado Van Peteghem, David Bintein en Tom De Ruyck. Deze vier digitale innovatoren, die zelf sprekers en eventorganisatoren zijn, zagen de opportuniteit om de sprekersmarkt in Europa te revolutioneren. Eventorganisatoren kunnen efficiënt sprekers vinden en boeken voor alle types evenementen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.