Nieuws Oost-Vlaanderen Europese primeur in Gent: Eurofit produceert 500 miljoenste band-en-velgfitting

Europese primeur in Gent: Eurofit produceert 500 miljoenste band-en-velgfitting

Europese primeur in Gent: Eurofit produceert 500 miljoenste band-en-velgfitting

GENT – Eurofit Group viert vandaag twee historische mijlpalen, waaronder een absolute primeur in de Europese automotive-markt. De marktleider in Europa op het vlak van Tire & Wheel Assembly (TWA) bestaat dit jaar 25 jaar en produceert zijn 500 miljoenste TWA. Hoewel relatief onbekend voor het grote publiek, is een TWA – het samenstellen van band en velg tot één kant-en-klaar geheel – een cruciale schakel in de productie van kwalitatieve en verkeersveilige auto’s.

De Eurofit Group is een Europese joint venture van Michelin en Continental, met hoofdzetel in België. De allereerste fabriek van de groep lag in Gent en ondertussen zijn er ook vijf fabrieken in Frankrijk, vijf in Duitsland, twee in Spanje en één in Zweden, Tsjechië, Hongarije en Slovakije. Op al die locaties samen worden dagelijks duizenden TWA’s geproduceerd voor tal van Europese autoconstructeurs. Op woensdag 15 september, tijdens de viering van 25 jaar Eurofit in aanwezigheid van burgemeester Mathias De Clercq, rolt in Gent het 500 miljoenste exemplaar van de band.

25 jaar groei en innovatie

Jerome Decharneux, General Manager van de Eurofit Group: “De Eurofit Group ontstond in 1996 in Gent en sindsdien draait onze strategie om winstgevende en duurzame groei. Vandaag zijn we Europees markleider in onze sector. En dat niet alleen qua omzet, maar ook op het vlak van innovatie, met maximale kwaliteit en betrouwbaarheid als doel. Een voorbeeld van die innovatie is onze High-Speed Tire Uniformity Machine, uniek in Europa. Dat we voor zo goed als alle bekende Europese autobouwers werken en dat steeds met langetermijncontracten doen, is het beste bewijs dat zij ons zien als een betrouwbare partner.”

“Deze 500 miljoenste fitting is een Europese primeur waar we binnen de hele groep enorm trots op zijn en die we – zeker nu die samenvalt met onze 25e verjaardag – op gepaste wijze vieren. En dat doen we logischerwijze hier in Gent, waar ons verhaal begon, en zoveel mogelijk samen met onze medewerkers die het allemaal mogelijk maken.”

 

TWA: zorgvuldige afstelling voor maximale veiligheid

Het maken van een TWA – ook wel ‘fitting’ genoemd – is het assembleren en perfect op mekaar afstemmen van band en velg, zodat de eindklant een kant-en-klaar wiel geleverd krijgt volgens zijn strikte specificaties. “Een proces waarvan weinig mensen beseffen hoe complex het is en welke enorme precisie het vereist”, vervolgt Jerome Decharneux.

“Die precisie is nodig omdat het eindproduct zo’n cruciaal onderdeel van de auto is. Als chauffeur rij je met een veel geruster hart als je weet dat het enige onderdeel van je voertuig dat contact heeft met de rijbaan, erg zorgvuldig is samen- en afgesteld door vakmensen die de meest innovatieve technologie ter beschikking hebben. Naast bepaalde standaardtechnologie gebruiken wij ook robots die we speciaal hebben ontworpen voor deze specifieke toepassingen. De combinatie van onze vakkennis en innovatie in deze zeer specifieke niche is de reden waarom autobouwers in heel Europa dit aspect van hun activiteit niet zelf uitvoeren, maar aan ons toevertrouwen. En dat al 25 jaar lang.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.