Nieuws Oost-Vlaanderen Europese primeur: Initial neemt revolutionaire wasmachine in gebruik

Europese primeur: Initial neemt revolutionaire wasmachine in gebruik

Europese primeur: Initial neemt revolutionaire wasmachine in gebruik

InitialInitial, marktleider in sanitaire dienstverlening en bedrijfskleding, introduceerde op 28 april zijn revolutionaire LCO2-wasmachine voor bedrijfskleding tijdens International Health & Safety Day. Onder grote belangstelling van diverse Belgische en Nederlandse brandweerkorpsen huldigden Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, en Alain van Lidth de Jeude, Managing Director Rentokil Initial Benelux, de machine officieel in. Bedrijven in de Benelux kunnen als eerste in Europa gebruikmaken van deze LCO2-wasmachine.

Met de nieuwe machine wast de Initial-wasserij in Lokeren – de grootste industriële kledingwasserij van België – voortaan zowel industriële werkkleding als front-officekleding met vloeibare koolstofdioxide (LCO2) in plaats van water. Dit is goed nieuws voor de levensduur van bedrijfskleding, de gezondheid van werknemers én voor het milieu. Ook minister Schauvliege benadrukte tijdens haar speech het belang van het ‘wassen zonder water’: “De introductie van deze technologie is een belangrijke stap naar een duurzamere toekomst voor de industriële kledingreiniging en een betere gezondheid van brandweerlui en andere risicoberoepen. Het doet me veel plezier dat Initial hier op Europees vlak het voortouw neemt, en zo het imago van Vlaanderen als een voorbeeldregio die innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel draagt, in de verf zet.”, aldus Schauvliege.

De Europese première van de machine vond niet geheel toevallig plaats op 28 april 2016. Tijdens deze International Health & Safety Day, ingesteld door de arbeidsorganisatie (ILO) van de VN, vraagt de VN aandacht voor een veilige en gezonde werkomgeving. De nieuwe wasmethode verwijdert 98 procent van de PAK’s (Polyaromatische koolstoffen) – significant meer dan bij wassen met water – wat met name belangrijk is voor bedrijfskleding die wordt blootgesteld aan chemische verontreiniging, zoals brandweerkleding. Het LCO2-wasproces draagt zodoende bij aan een gezondere werksituatie voor de drager van de kleding.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.