Nieuws Oost-Vlaanderen EVA Fonds zoekt 1000 bedrijven die willen investeren in het Belgisch onderwijs

EVA Fonds zoekt 1000 bedrijven die willen investeren in het Belgisch onderwijs

EVA Fonds zoekt 1000 bedrijven die willen investeren in het Belgisch onderwijs

DRONGEN – Vandaag werd het gloednieuwe EVA fonds gelanceerd. Met dit fonds willen bezielsters Anja De Rouck en Katrien Devos innovatie in het Belgisch onderwijs stimuleren. “We zoeken 1000 bedrijven die 1000 euro per jaar willen investeren, in een engagement van zes jaar. De eerste 60K is alvast binnen.”

EVA staat voor Educational VAlue. Met dit nieuwe fonds willen Anja De Rouck en Katrien Devos maximaal innovatie in ons Belgische onderwijs stimuleren.

“We geloven in de kracht van ondernemerschap”, zegt Katrien. “Daar waar de politiek dikwijls met handen en voeten gebonden is, geloven we dat prive initiatieven snel kunnen schakelen en waardevol kunnen bijdragen aan de verbetering van ons onderwijs.”

“Daarnaast geloven we ook in het inspireren van de “beste” leerkrachten, zodat ze aangemoedigd worden om hun belangrijke werk verder te zetten”, vult Anja aan. “Omdat onze kinderen het belangrijkste zijn. Omdat de beste leerkrachten het verschil maken.”

1000 bedrijven gezocht

EVA fonds zoekt nu 1000 bedrijven die elk 1000 euro per jaar willen investeren, in een engagement van zes jaar. “De bedrijven krijgen geen euro’s als opbrengst, maar wel een maatschappelijk rendement!”, klinkt het.

“Als spreekbuis voor alle Belgische onderwijsinnovatie, investeren we deze euro’s in de noodzakelijke kwaliteitsverhoging van ons onderwijs. We doen dit door de spotlight op succesvolle praktijken te plaatsen, een podium te bieden voor succesvolle onderwijsinnovaties en nieuwe ideeën en ten slotte ook beloftevolle projecten zoals Goevie! te funden en in de diepte uit te werken! Onze prioriteit gaat uit naar het dichten van de digitale kloof!”

In de adviesraad zetelen Vivaldis en Vista Capital Advisors en op de website www.evafonds.be kan je zien welke ondernemers met een hart voor onderwijs reeds instapten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.