Nieuws Oost-Vlaanderen EVA Schalckens ontwerpt Londense metrostations

EVA Schalckens ontwerpt Londense metrostations

EVA Schalckens ontwerpt Londense metrostations

Eva Schalckens heeft haar nieuwe zomercollectie van het gelijknamige modelabel in haar atelier in Sinaai voorgesteld. Die staat voor duurzame en tijdloze mode. De ontwerpen worden op bestelling gemaakt volgens de sleutelwoorden Elegant, Vrouwelijk en Apart. “Londen en al wat Engels is, zijn een grote bron van inspiratie voor mij. Elk stuk uit de collectie heeft dan ook de naam van een Londens metrostation”, aldus de ontwerpster.

“Geen massaproductie en –overschotten. Ik voeg telkens enkele stukken aan de bestaande collectie toe. Daarbij werk ik met overschotten van goede kwaliteitsstoffen, en beschik ik niet over een stock”, zegt Eva Schalckens. In haar winkel hangen van elk collectiestuk twee voorbeelden in verschillende kleurencombinaties in maat 38 en 42. “De klant kan zo eerst passen en kiezen. In overleg kiezen we dan de stof voor het ontwerp, dat nadien met de hand op maat van de klant wordt gemaakt. De klant gaat zo buiten met een stuk dat perfect past en waar ze jaren geniet van heeft.” Eenmaal de stof op is, wordt er een nieuwe selectie gemaakt. “Zo is er toch steeds verandering in de collectie en blijft elk stuk exclusief.”

Negen jaar lang verbleef Eva Schalckens in Engeland, waarvan de vijf laatste jaren in Londen. Opnieuw in België schrijft ze zich in voor de driejarige opleiding modeontwerp en patroontekenen. De reacties op haar afstudeercollectie waren zeer positief en anderhalf jaar later in oktober 2012 begint ze te werken aan de uitbouw van haar eigen modelabel. Sinds 2014 draagt EVA Schalckens het authenticiteitslabel Handmade in Belgium van Unizo.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.