Nieuws Oost-Vlaanderen Ex-gouverneur Nationale Bank Luc Coene overleden

Ex-gouverneur Nationale Bank Luc Coene overleden

Ex-gouverneur Nationale Bank Luc Coene overleden

Gentenaar Luc Coene is donderdag overleden op 69-jarige leeftijd. Coene was van april 2011 tot maart 2015 gouverneur van de Nationale Bank. Hij is licentiaat in de economische wetenschappen, behaald aan de Universiteit van Gent. In 1973 begint hij zijn carrière bij de Nationale bank.

De voormalig gouverneur van de Nationale Bank van België was voordien ook senator voor de VLD en kabinetschef van premier Guy Verhofstadt. Vanaf 2003 tot 2011 was hij vice-gouverneur van de Nationale Bank van België. In 2011 volgt hij Guy Quaden op als gouverneur van de Nationale Bank van België. In die periode tot 2015 is hij ook lid van de Governing Council en de General Council van de Europese Centrale Bank, Gouverneur bij het Internationaal Muntfonds en lid van de Raad van bestuur van de Bank voor Internationale betalingen.

In 2015 wordt hij uiteindelijk opgevolgd door Jan Smets. Coene stapt dan over naar de Europese Centrale Bank als toezichthouder op de Europese grootbanken. Hij bekleedde ook verschillende andere mandaten, waaronder ondervoorzitter van de Raad Van Bestuur van de Koninklijke Muntschouwburg. Hij was ook bestuurslid van SN Airholding en lid van het Strategisch Committee en het Audit Committee.

In 2003 werd Luc Coene ook benoemd tot minister van Staat. Hij was al een tijdje ziek.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.