Nieuws Oost-Vlaanderen Faillissementen zorgen voor zwaarste januarimaand ooit

Faillissementen zorgen voor zwaarste januarimaand ooit

Faillissementen zorgen voor zwaarste januarimaand ooit

Het aantal faillissementen piekt in Oost-Vlaanderen tijdens de eerste maand van 2017. De afgelopen maand januari is met 156 faillissementen zelfs de zwaarste januarimaand ooit. Ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar betekent dit een stijging van 67,77%. Dat blijkt uit de Graydon Barometer Faillissementen. De Oost-Vlaamse faillissementen hebben een belangrijke impact op de 503 ondernemingen die op de fles gingen in het Vlaamse gewest. Dat betekent een stijging van 9,83% in vergelijking met vorig jaar, toen er in januari 458 uitspraken waren.

In januari gingen in België 881 bedrijven over de kop, terwijl dat er in dezelfde maand vorig jaar maar 808 waren. Dat komt neer op een stijging van 9,03%. “Op afgelopen decembermaand na noteren we nu sinds augustus 2016 telkens een stijging ten opzichte van dezelfde maand het jaar voordien”, zegt Eric Van den Broele, Senior Manager Research and Development bij Graydon Belgium. “De sterke stijging van het aantal faillissementen in Oost-Vlaanderen is in dit geval in eerste instantie het gevolg van een veranderd beleid op niveau van de handelsrechtbank.”

Het arrondissement Aalst tekent met 30 bedrijven die over de kop gingen voor de sterkste stijging. Het betekent meer dan een verdubbeling tegenover januari 2016. In het arrondissement Gent ging het aantal faillissementen in januari van 36 vorig jaar naar 67 afgelopen januarimaand. Kleinere stijgingen zijn er in de arrondissementen Oudenaarde (+ 21,43%), Sint-Niklaas (+ 14,29%) en Dendermonde (+ 12,5%).

In januari 2017 kwamen er in België 1.492 banen op de tocht te staan als direct gevolg van het faillissement van de werkgever. Daarvan zijn er 227 in de provincie Oost-Vlaanderen. Bij de top 25 vinden we Terra Cable Projects uit Aalst, het Gentse Martich, Dirk Smet Wegenbouw uit Sint-Niklaas, het Gentse Yilhus, en Usul uit Beveren-Waas.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.