Pïeter de Koekelare Pieter De Koekelaere rijft met Geutelingen De Koekelaere opnieuw een kwaliteitslabel binnen. Foto: Eric De Pessemier

Familiebedrijf haalt nieuwe erkenningen binnen: “Traditie en innovatie gaan bij ons hand in hand”

Zelfstandigenorganisatie Unizo reikte het kwaliteitslabel 'Handmade in Belgium' uit aan Geutelingen De Koekelaere, een familiebedrijf uit Brakel.

In het verleden behaalde Geutelingen De Koekelare uit Brakel al andere erkenningen binnen zoals ‘Erkend streekproduct’ en ‘Erkend ambacht’. “We bewijzen zo opnieuw dat traditie en innovatie hand in hand gaan”, zegt Pieter De Koekelaere van Geutelingen De Koekelare.

Het bedrijf uit Brakel haalde ook een nominatie binnen voor de publieksprijs ‘Innovation Award’. “Tijdens het jubileum van twintig jaar Flanders Food in het Elisabeth Center in Antwerpen stonden we tussen toppers zoals Alpro en What’s Cooking”, vervolgt De Koekelaere. “Daar behaalden we een eervolle tweede plaats. Het is een fantastische erkenning voor ons klein, maar vooruitstrevend bedrijf.”

Innovatie

“Bij Geutelingen De Koekelare blijven we trouw aan pure, natuurlijke ingrediënten, maar willen we ook bruggen bouwen tussen verleden en toekomst”, zo vervolgt Pieter wiens vader in de jaren 1970 de zaak uit de grond stampte. “Met innovatieve technieken en duurzame productie willen we ook in de toekomst geutelingen vers én à volonté blijven aanbieden.”