Nieuws Oost-Vlaanderen Stories Familiezaken: Lingerie Outlet brengt eigen lingerielabel Juliette uit
Oost-Vlaanderen

Familiezaken: Lingerie Outlet brengt eigen lingerielabel Juliette uit

DEINZE – De broers Nicolas, Benoit en Thibault Schauvliege zijn drie zeldzame mannen die het verschil kennen tussen een bralette en een balconette. Samen met Benoits echtgenote en designer Deborah Decoster bepalen ze de koers van Lingerie Outlet. Dit najaar bracht het familiebedrijf zijn eigen lingerielabel Juliette op de markt, een merk dat vertrouwen inboezemt voor elke vrouw, ongeacht de cup-of omtrekmaat. “Juliette is geboren uit goesting en passie, uit de drang om te creëren.”

De familie Schauvliege is in het Belgische lingeriewereldje geen nobele onbekende. Al sinds de jaren 70 vergaarde vader Jacques Schauvliege de nodige knowhow en vakkennis met de productie van werkkledij. In de jaren 90 lanceerde hij een productiebedrijf met 100% katoenen nachtkledij en eind jaren 90 werd ‘Velba’, bekend producent van corsetterie op maat, ingelijfd in het bedrijf.

Van garage sales tot eigen boutiques, Lingerie Outlet…

Dankzij zijn vele contacten in de lingeriewereld, kreeg Schauvliege een nieuw idee. Hij kocht onverkochte lingerie-artikelen in grote getallen op en verkocht deze via zijn eigen kanalen. Dat werkte en al snel stapten zijn 3 zonen, Nicolas, Benoit en Thibault mee in het familiebedrijf.

45 jaar later is dit familieverhaal uitgegroeid van outlet sales met wisselende pop-up locaties met de bekendste lingerie merken aan outlet prijzen naar een mooie gevestigde retailwaarde op de Belgische lingeriemarkt met heel wat pop-up locaties en ondertussen maar liefst 7 eigen boutiques in België en Nederland (Sluis).

 

…naar een eigen Belgisch lingerielabel.

Afgelopen najaar vierde het familiebedrijf haar 45 jaar bestaan met de launch van het eigenhuismerk Juliette. Knowhow over lingerie is legio bij Schauvliege. Deborah, de vrouw van Benoit en Creative Director binnen het bedrijf, vertelt enthousiast. “Wij hebben al zoveel vrouwen mogen bereiken dankzij de verkoop van lingerie. Door heel veel in house expertise van zowel aankoop als verkoop van top lingeriemerken… We voelden dat het tijd was om de volgende stap te zetten. Ik heb zelf een opleiding beeldhouwkunst gevolgd en heb altijd gedroomd om ook binnen onze sector mijn creativiteit in te kunnen zetten.”

“Ik ben écht fan van lingerie. Ik heb dringend een aparte dressing nodig voor al mijn setjes. Ik vind trouwens dat iedere vrouw zo’n dressing verdiend.”

Deborah Decoster, Creative Director

Juliette is geboren…

Ervaring in de eigen Lingerie Outlet shops leert dat vrouwen met grotere cupmaten – lees groter dan 100 – vaak op hun honger blijven zitten. Het aanbod is minder groot zowel qua modellen als kleurtjes.

“Wij zijn een écht Belgisch familiebedrijf. Mijn man, zijn broers en ikzelf runnen het bedrijf samen”, vertelt Deborah trots verder. “Toen de plannen werden gesmeed om een eigen lingerielabel te gaan ontwikkelen en produceren, werd mij gevraagd om te waken over de “vrouwelijke touch” en de look van onze producten. Ik was uiteraard meteen wild enthousiast!”

“En we komen super overeen: zij het vak-technische en zakelijke en ik het creatieve. Zo is Juliette Lingerie geboren. De naam was snel gekozen. Onze oudste dochter heet Juliette. Een klinkende naam die onze hechte familieband onderstreept.”

“Lingerie Outlet en Juliette Lingerie zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. Een beetje als een mooie, intense liefdesrelatie.”

Het DNA van  Juliette…

Juliette staat voor tijdloze en kwaliteitsvolle beha’s. Los van trends. Juliette is er voor iedere vrouw, ongeacht de  cup-of omtrekmaat, over de generaties heen. “Drie keer per jaar brengen we 3 nieuwe modellen op de markt. Ik moet mezelf vaak afremmen”, lacht Deborah. “Ik hecht veel belang aan het zoeken naar de juiste kleuren. We stellen de hoogste eisen aan onze stoffenleveranciers en kiezen voor de fijnste broderies. Voor mij moeten de Juliette beha’s een perfecte combinatie zijn van vrouwelijke finesse en comfort. Voor ieder type vrouw. Of ze nu een B of een H-cup heeft. We zien trouwens meer een meer jonge meisjes en vrouwen in onze Lingerie Outlet shops met grote cupmaten. En dan spreek ik over écht grote cupmaten.”

“Ik hou van kleur en van bloemen en dat zal je subtiel terugzien in al mijn creaties.”

Steun voor iedere boezem van cupmaat B tot H

Dankzij de overname van het Belgische Velba en later ook Helene des Champs, luxelingerie voor grote cupmaten heeft Schauvliege alle kennis in huis om de perfecte pasvorm te ontwikkelen. Er werd trouwens niet over één nacht ijs gegaan bij de zoektocht naar de perfecte pasvorm. Het is een lang proces geweest omdat we echt perfectie wilden voor alle maten.

“Voor Juliette hebben we voorlopig twee modellen ontwikkeld. Een 3-ledige beha en onze ultralichte, ventilerende Spacer beha. Beide beschikbaar van B-cup tot en met H-cup.”

De Juliette spacer beha bestaat uit een ultralichte ventilerende stof zonder mousse, die veel steun biedt, zonder extra volume te geven aan de boezem. De beha is naadloos en tekent dus niet af. Een comfortabele beha die gelijk staat aan een prachtig silhouette. De Juliette 3-ledige beha is een kwalitatief hoogstaande beha met  een verstevigend zijstuk dat de boezem perfecte ondersteuning geeft. De unieke en ondersteunende stofdelen van deze beha bezorgen ook vrouwen met een maatje meer een erg comfortabel gevoel.