Nieuws Oost-Vlaanderen Farmagroothandel uit Deinze en loodgietersbedrijf uit Brakel failliet

Farmagroothandel uit Deinze en loodgietersbedrijf uit Brakel failliet

Farmagroothandel uit Deinze en loodgietersbedrijf uit Brakel failliet

227063Tijdens de afgelopen maand juni zijn 997 bedrijven failliet gegaan. Dat is dit jaar meteen de maand met het hoogste aantal faillissementen. Maar er is wel verbetering merkbaar: vorig jaar waren er nog 1.163 faillissementen in dezelfde maand.

Na zes maanden tellen we 5.259 faillissementen, wat ook een daling is als we dit aantal vergelijken met dezelfde periode vorig jaar (bijna -13%). Dankzij deze daling, verliezen ook minder mensen hun job. Dit jaar verdwenen er 11.429 jobs als gevolg van een faillissement, zo’n 1.000 minder dan een jaar geleden (-8,74%). Oost-Vlaanderen kan jammer genoeg de algemene dalende trend niet volgen. In onze provincie lag het aantal faillissementen – net als in West-Vlaanderen overigen – tijdens de eerste jaarhelft hoger dan tijdens de eerste zes maanden van 2015.

Er is dus zeker geen reden om euforie te kraaien. Temeer omdat ook over de banksector steeds meer alarmlichten gaan knipperen. En omdat de vorige crisis ons heeft geleerd dat als de banken in gevaar komen, dat meteen ook bedreigend is voor een hele reeks andere ondernemingen. De Italiaanse banken hebben dringend een herkapitalisatie nodig en ook uit de Verenigde Staten komen signalen dat het weer de verkeerde kant dreigt uit te gaan.

De analisten hebben vorige week hun kwartaalwinstverwachtingen voor de banken teruggeschroefd met liefst 27%. JP Morgan zal de eerste zijn om het slechte nieuws te melden over een niet bijster positief tweede kwartaal. De negatieve rente en de onrust op de markten, die ervoor zorgde dat sommige operaties zijn uitgesteld, liggen aan de basis van slechtere resultaten.  De banksector zit er dus niet al te best voor. Ondertussen blijven de beurzen echter de pan uitswingen, zodat het voor velen lijkt alsof er geen vuiltje aan de lucht is. Maar toch blijft het opletten geblazen dat de macro-economische omgeving ook niet kleinere bedrijven zal in moeilijkheden brengen.

In Oost-Vlaanderen hebben een farmagroothandel uit Deinze en een loodgietersbedrijf uit Brakel alvast vorige week niet overleefd. De volledige lijst van falingen vindt u op http://www.madeinoostvlaanderen.be/falingen.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.