Nieuws Oost-Vlaanderen Federaal Minister Van Peteghem steekt handen uit de mouwen bij Friesland Campina

Federaal Minister Van Peteghem steekt handen uit de mouwen bij Friesland Campina

Federaal Minister Van Peteghem steekt handen uit de mouwen bij Friesland Campina

AALTER —Federaal Minister Van Peteghem stak gisteren de handen uit de mouwen bij Friesland Campina. De minister bezocht het Oost-Vlaamse bedrijf uit Aalter in het kader van de jaarlijkse Voka Zomerstages. Voor het 25ste jaar op rij biedt Het Vlaams Netwerk van Ondernemingen politici de kans om een kijkje achter de schermen te nemen bij bedrijven. FrieslandCampina wijst daarbij op de moeizame zoektocht naar werkkrachten.

Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, brengt 117 politici deze zomer naar de bedrijfsvloeren. Tijdens een Voka zomerstage draait een politica/politicus een dag mee in de bedrijfsactiviteit van een Vlaamse onderneming. De Voka Zomerstages vormen dan ook de ideale brug tussen Wetstraat en werkvloer, en bieden zowel ondernemers als politici de kans om gedachten uit te wisselen.

Federaal minister van Financiën en vicepremier in de regering-De Croo, Vincent Van Peteghem, koos Friesland Campina uit als stageplek. Het bedrijf is internationaal actief in de voedingssector, waarbij kaas en zuivel steeds centraal staan.

Duurzaam investeren en opleiden

FrieslandCampina staat voor een duurzaam beleid doorheen de hele keten van gras tot glas, dus ook op de werkvloer. Blijvend innoveren, duurzaam transformeren en het actief inzetten op een steeds veranderende arbeidsmarkt is essentieel voor de toekomst, volgens FrieslandCampina. Maar vooral die laatste voorwaarde vraagt wederzijdse creativiteit en flexibiliteit.

 

Handen uit de mouwen

Een stage zou geen stage zijn als de minister ook niet zélf aan de slag zou moeten gaan. Tijdens een rondleiding op de productielocatie werd stilgestaan bij diverse duurzaamheidsinitiatieven en -investeringen én werd er een activiteit voor de minister voorzien.

Veiligheid en gezondheid staan voor FrieslandCampina hoog op de agenda. Door middel van een escape room worden werknemers op een creatieve manier opgeleid om veilig en verantwoord aan het werk te gaan en bovendien hun technisch inzicht te vergroten.

Geert Moerman, gedelegeerd bestuurder van Voka Oost-Vlaanderen: “We willen van de zomermaanden gebruikmaken om bruggen te slaan tussen de politiek en de bedrijfsvloeren. Politici kunnen aan den lijve ervaren wat de relance van onze economie inhoudt. De Voka-zomerstages zorgen voor een verfrissende kijk op ondernemen in Vlaanderen en Brussel. We zijn blij dat minister Van Peteghem de tijd neemt om Friesland Campina, een van de belangrijke werkgevers in de regio, te bezoeken. Ook zij kampen met de uitdagingen van deze tijd: blijvend innoveren, talent aan het werk krijgen en het duurzaamheidsvraagstuk aangaan.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.