Nieuws Oost-Vlaanderen FEops uit Gent is Scale-up van het Jaar

FEops uit Gent is Scale-up van het Jaar

FEops uit Gent is Scale-up van het Jaar

GENT – FEops sleepte dinsdagavond de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ in de wacht. Dat gebeurde tijdens de uitreikingsceremonie van de Onderneming van het Jaar, georganiseerd door EY.

Feops ontwikkelt technologie waarmee cardiologen op voorhand kunnen simuleren hoe een hartoperatie zal verlopen. Zo kunnen zij beter geïnformeerde beslissingen nemen, zodat operaties sneller en veiliger verlopen.

De technologie is ondertussen goedgekeurd in de meeste westerse landen. Het groeipotentieel van FEops is dan ook enorm, zegt Hans Crijns, professor van de Vlerick Business School en voorzitter van de jury. “FEops heeft heel wat medische validering bekomen in de belangrijkste markten. Ze hebben Vlaanderen op de kaart gezet van de precisiegeneeskunde met snel groeiende relevantie.”

Alweer Gent

FEops ontving de prijs uit handen van Vlaams minister van Economie en Innovatie Jo Brouns. Als zeventiende winnaar van de prestigieuze titel treedt het Gentse bedrijf in de voetsporen van stadsgenoot Deliverect, de winnaar van 2021. De andere genomineerden dit jaar waren Equine Care Group (Lummen) en Silverfin (Gent).

Aliaxis werd verkozen tot Onderneming van het Jaar. Het bedrijf uit Brussel dat plastic buizen maakt, volgt de Aertssen Group op.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.