Nieuws Oost-Vlaanderen Fier Bouwen-award is voor Algemene Bouw Maes

Fier Bouwen-award is voor Algemene Bouw Maes

Fier Bouwen-award is voor Algemene Bouw Maes

Project Maatschappij Linkerscheldeoever door Algemene Bouw Maes.

Algemene Bouw Maes is de eerste winnaar van de Fier Bouwen-award. Die award werd in het leven geroepen door de Vereniging van Algemene Aannemers van de provincie Oost-Vlaanderen om het imago van de aannemerswereld op te poetsen.

Algemene Bouw Maes trok de aandacht met de uitbreidingswerken van de kantoren van de Maatschappij Linkerscheldeoever in Kallo. Omwille van de technische uitdaging en de hoge verwachtingen op vlak van duurzaamheid en afwerking verkoos de onafhankelijke jury het Gentse klasse 8-bouwbedrijf uit de zeven ingediende projecten.

Het was Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege die de Fier Bouwen-award aan Carine Drumont, algemeen directeur van Algemene Bouw Maes, overhandigde tijdens de officiële opening van bouw- en inspiratiesalon bis in Flanders Expo.

Het verhaal van Algemene Bouw Maes gaat terug tot 1862 toen Petrus Maes zich als bouwmeester vestigde. Door de jaren heen hebben verschillende generaties de eenmanszaak doen uitgroeien tot een sterke organisatie met verschillende nevenactiviteiten. Sinds 2007 kent het Gentse bedrijf een gemengd aandeelhouderschap. Zo is Algemene Bouw Maes voor 60% in handen van Groep Van Roey en voor 40% van Group Maes.

Publieksprijs

BC-Construct mocht ook juichen, want het bedrijf uit Waasmunster sleepte de publieksprijs in de wacht. Met 810 publieksstemmen haalde de staal- en industriebouwer het hoogste aantal binnen dankzij het verbouwproject van de winkel Noppe Slaapcultuur in Lokeren.

BC-Construct ontstond in 2013 en werd opgericht door Cindy Verstraete en Bart De Rijbel. Beiden hadden daarvoor reeds jaren ervaring in de industriebouw en staalconstructies. Het bedrijf uit Waasmunster is gespecialiseerd in nieuwbouw en renovatieprojecten voor professionele klanten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.