Nieuws Oost-Vlaanderen Fietsleasebedrijf Cyclobility neemt mobiele fietshersteldienst BikeKing over

Fietsleasebedrijf Cyclobility neemt mobiele fietshersteldienst BikeKing over

Fietsleasebedrijf Cyclobility neemt mobiele fietshersteldienst BikeKing over

KLUISBERGEN – Fietsleasebedrijf Cyclobility heeft op 1 juni de Belgische mobiele fietshersteldienst BikeKing overgenomen. Dankzij deze overname wordt Cyclobility de marktleider op het vlak van service en kwaliteit in Vlaanderen. De groep kijkt vervolgens ook al naar Wallonië.

“De corona-crisis bracht het mobiliteitsvraagstuk extra onder de aandacht en de aanvragen blijven stijgen. Met deze overname kunnen wij onze kennis en expertise combineren en ten volle inzetten voor een toekomstbestendige, optimale dienstverlening. Dit is een logische stap in de uitbreiding van onze diensten op het vlak van fietsleasing. We hebben recent nog AZ Alma  en Worldwide Flight Services aan ons klantenportfolio toegevoegd en we kijken nu ook naar Wallonië als volgende stap”, verklaart Andries Aumann, zaakvoerder van Cyclobility. Daarnaast is er een samenwerking met Securex die o.a. Cyclobility adviseert aan hun klanten.

Pieter Rutten, oprichter en zaakvoerder van BikeKing vervolledigt: “We werken reeds geruime tijd samen met Cyclobility en deze overname is een logische stap die beide bedrijven ten goede komt.”

BikeKing telt 4 medewerkers, die hun expertise onverminderd zullen kunnen aanwenden onder de vlag van Cyclobility. Ook Pieter Rutten blijft aan boord en zal de onderhouds- en herstelvloot verder uitbouwen.

À la carte fietsleasing

Cyclobility werd vijf jaar geleden opgericht en is gespecialiseerd in fietslease voor bedrijven. Het bedrijf biedt een efficiënte oplossing voor woon-werkverkeer door het leasen en verkopen van kwalitatieve (elektrische) fietsen. De leasepartner combineert à la carte fietsleasing met een eigen mobiele fietsenwinkel en testcentrum in Kluisbergen en Gent. Zo kan het bedrijf kwaliteit garanderen en zijn klanten een snelle en uniforme service aanbieden. Daarbij begeleidt, ontzorgt en motiveert Cyclobility zowel werkgever als werknemer.

“We beschikken nu over 2 winkels en 2 servicebussen om onze klanten optimaal te bedienen. Wij zorgen voor een minimale extra workload en begeleiden de betrokken diensten van A tot Z bij het invoeren van de fietslease”, vertelt Chariel De Cock, Marketingverantwoordelijke bij Cyclobility.

Van KMO’s tot multinationals

De Cyclobility-vloot telt vandaag meer dan 2.500 bedrijfsfietsen. Grote Vlaamse KMO’s zoals Callens uit Waregem, maar ook Belgische afdelingen van multinationals zoals Plastal en Nexans trekken het peleton. En ook WoninGent, North Sea port en zorginstellingen zoals de Zusters van Berlaar zijn belangrijke klanten.

Dankzij de integratie van BikeKing komt er een testcenter en winkel bij in Gent. Voor de leveringen en montage van de fietsen werkt Cyclobility samen met Veloods, een afdeling van het Waregemse maatwerkbedrijf Werkplus.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.