CEO+_WAL6722 (1)

Filip Dewaele geeft fakkel door aan nieuwe CEO: “Forse uitbreiding kantorennetwerk op de planning”

Dewaele Vastgoedgroep schakelt een versnelling hoger. Zo is het bedrijf van plan om haar netwerk de komende vijf jaar verder uit te breiden van 43 naar een 70-tal kantoren en tegelijk digitaal te transformeren. Dat moet de groep in staat stellen om de omzet te verdubbelen. Filip Dewaele geeft bovendien na 14 jaar de CEO-fakkel door aan Sofie Spriet, de huidige COO.

De tijd dat de Belg tijdens zijn leven één woning kocht en er tot het einde bleef wonen, is stilaan voorgoed voorbij. Steeds meer landgenoten passen hun woongedrag meermaals in hun leven aan. Een trend die de voorbije maanden nog een versnelling heeft gekend door de coronacrisis. Ook Dewaele Vastgoedgroep past zijn strategie en ambities aan dat veranderend woongedrag aan. Zo schreef Filip Dewaele onlangs nog het boek 'Levenslang succesvol met vastgoed', boordevol praktijkadvies omtrent elke levensfase waar mensen met vastgoed in aanraking komen. Dat was ook meteen het startschot van hun visie voor de toekomst.

“Vanaf de eerste stappen die je op de huurmarkt zet als nestverlater tot het moment dat je de overdracht van je vastgoed aan de volgende generatie regelt, steeds kan je hiervoor bij één van onze vakspecialisten terecht", aldus Filip Dewaele, CEO Dewaele Vastgoedgroep.

“Wij willen onze klanten een leven lang begeleiden bij elke beslissing die zij nemen op het vlak van zowel woon-, investerings- als bedrijfsvastgoed. Om dit mogelijk te maken zetten we ook de komende jaren vol in op nabijheid, doorgedreven adviesverlening en de ontwikkeling van bijkomende kwalitatieve vastgoedoplossingen.”

Met verschillende overnames – waaronder de meest recente van NOA Real Estate begin dit jaar in regio Brussel – toont Dewaele Vastgoedgroep haar groeiambitie. Het bedrijf werkte de afgelopen jaren intens op het professionaliseren van haar organisatiestructuur, is vandaag eigenaar van 43 kantoren verspreid over Vlaanderen en Brussel en is daarmee de grootste onafhankelijke speler in ons land én de derde grootste speler na franchiseketens ERA en Century 21. Maar de groep is van plan om binnen de komende vijf jaar haar netwerk uit te breiden met een 30-tal extra kantoren verspreid over gans Vlaanderen en Brussel, zowel via autonome groei als door middel van integraties van bestaande vastgoedkantoren.

“In tegenstelling tot de evolutie die we bijvoorbeeld bij de banken en verzekeraars zien waarbij verschillende fysieke vestigingen gesloten worden en de klant steeds vaker enkel toegang heeft tot online hulp, geloven wij nog steeds heel hard in lokale verankering onder de vorm van fysieke ontmoetingsplaatsen dicht bij onze klanten, zij het steeds in een slimme combinatie met digitale dienstverlening op maat van onze klanten”, zegt Sofie Spriet, toekomstige CEO Dewaele Vastgoedgroep.

Digitalisering

In combinatie met een uitbreiding van het kantorennetwerk, wil de groep ook verder digitaal transformeren. Zo ontwikkelde de groep recent nog soldandset.be, een online vastgoedplatform voor klanten die hun woning zélf willen verkopen zonder de fysieke hulp van de vastgoedmakelaar. Ook participeert het bedrijf regelmatig in verschillende vastgoed startups zoals het digitaal (ver)huurplatform Rentio. De groep investeerde de afgelopen jaren bovendien hard in de uitbouw van eigen vastgoedsoftware én beschikt als enige binnen de sector over eigenhandig ontwikkelde algoritmes om vastgoedadvertenties volautomatisch tot bij de juiste doelgroepen op kanalen zoals Google en Facebook te brengen.

“Om de mensen volledig te ontzorgen willen wij naast onze fysieke dienstverlening nog meer de juiste digitale tools ter beschikking stellen. Heel vaak gaat het om een mix, waarbij ze in het kantoor advies krijgen én reeds voeling krijgen met hun droompand. Maar daarnaast ook ondersteuning krijgen rond verkopen, kopen, verhuren of huren via digitale kanalen. De keuze van de klant voor die oplossing die hem of haar het beste past, staat bij ons centraal”, vertelt Filip Dewaele.

Deze hybride groeistrategie, van lokale verankering in combinatie met digitale transformatie, moet Dewaele Vastgoedgroep in staat stellen om de omzet van de groep de volgende vijf jaar te verdubbelen.

Fakkel doorgeven

Bij deze groeistrategie hoort ook een switch op managementniveau. Zo zal Filip Dewaele op 1 september na 14 jaar de fakkel als CEO doorgeven aan Sofie Spriet, de huidige COO van de groep. Sofie is 36, werkt inmiddels 8 jaar voor Dewaele Vastgoedgroep en kent de werking als geen ander.

“Een wijze collega zei me ooit: ‘bij Dewaele werk je niet voor het bedrijf, maar je bent er een deel van. Dat beschrijft perfect de passie en samenhorigheid die onze groep kenmerkt. Elk van onze specialisten geeft dagelijks het beste van zichzelf om onze klanten succesvol te maken met vastgoed. Dewaele Vastgoedgroep is de laatste jaren enorm gegroeid en samen met Filip en alle collega’s heb ik mijn schouders onder die groei gezet. Die ambitie wil ik als CEO verder zetten”, aldus Sofie Spriet, toekomstige CEO Dewaele Vastgoedgroep.

“Sofie heeft in haar functie als COO de afgelopen jaren een groot aandeel gehad in de groei van ons bedrijf en geniet dan ook het volste vertrouwen van alle aandeelhouders binnen de groep. Sofie haar leiderschap, scherp strategisch inzicht en DNA maken van haar de ideale kapitein. Verder verdwijn ik natuurlijk niet van het toneel en zal ik in mijn rol als voorzitter van de Raad van Bestuur nog steeds actief zijn”, vult Filip Dewaele, huidige CEO Dewaele Vastgoedgroep, aan.

Dewaele Vastgoedgroep werd opgericht in 1984 door wijlen Pol Dewaele en bestaat op vandaag uit een netwerk van 43 kantoren in eigen beheer, verspreid over West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Brussel. De Vastgoedgroep telt momenteel 250 medewerkers en is jaarlijks goed voor een geconsolideerde omzet van 26,5 miljoen EUR.