Nieuws Oost-Vlaanderen Filliers plaatst gigantische ketels voor whiskyproductie

Filliers plaatst gigantische ketels voor whiskyproductie

Filliers plaatst gigantische ketels voor whiskyproductie

DEINZE – Graanstokerij Filliers, voornamelijk bekend van de jenever, maar over de jaren heen ook producent van gin, advocaat, vodka en whisky, wil zich in de toekomst nog meer toeleggen op de productie van Single Malt whisky. Hiervoor investeert de stokerij in twee gloednieuwe stookketels. Een grote kraan plaatste de loodzware ketels vandaag op locatie.

Na het succes van de Filliers Dry Gin 28 en de geslaagde herlancering van de Barrel Aged Genevers eerder dit jaar, bouwt Filliers verder aan de toekomst. Hierbij focussen ze zich op het maken van de fijnste distillaten op basis van granen. De volgende stap in dit proces is het stoken van Single Malt whisky. De productie van deze whisky zal in een aparte stookruimte gebeuren, net zoals nu al het geval is voor de gin en de jenever. Deze ochtend werden de twee gloednieuwe koperen ketels in de nieuwe stokerij gehesen.

De ketels, gemaakt door het befaamde Schotse bedrijf Forsyths, wegen samen ruim 6 ton en hebben een capaciteit van 7.000 liter. Om deze loodzware ketels te installeren, schakelde Filliers Distillery een gigantische kraan in die ze met het nodige precisiewerk in de stokerij hees. De gloednieuwe stokerij zal dit jaar nog in gebruik worden genomen.

Nieuwe smaakervaringen

“Nieuwe wereld Whisky’s’ zijn in opmars. Consumenten zijn op zoek naar nieuwe smaakervaringen. Willen we daar vanuit Filliers een antwoord op kunnen bieden, dan moeten we meer dan ooit verder blijven distilleren, stoken en rijpen”, zegt productiedirecteur Filip Firmin Waelkens. Kersvers CEO Bart Cnudde voegt hieraan toe dat het om één van de grootste projecten in de geschiedenis van de distilleerderij gaat.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.