Nieuws Oost-Vlaanderen Flanders DC ondersteunt Gentenaars die ideeën hebben

Flanders DC ondersteunt Gentenaars die ideeën hebben

Flanders DC ondersteunt Gentenaars die ideeën hebben

00000000sosidee307xOm Gentenaars met een idee te ondersteunen organiseert Flanders DC op zaterdag 7 maart een SOS idee-zitdag in de kantoren van iMinds. SOS idee helpt mensen met een idee op weg met advies en praktische hulp en biedt deze dienstverlening gratis aan. Dat Gent barst van de ideeën blijkt uit deze uitverkochte zitdag.

SOS idee begeleidde sinds 2010 al meer dan 1000 mensen die hun idee op de markt willen brengen. “Via matchmaking brengen wij mensen met erg uiteenlopende ideeën bij de juiste specialist, zodat ze met hun idee aan de slag kunnen gaan”, zo vertelt Caroline Merckx, projectcoördinator van SOS idee.

In het verleden ondersteunde SOS idee al verschillende Gentenaars. Zo vond ook  Wim Ballieu, bekend van het televisieprogramma Goe Gebakken, zijn weg naar ons kantoor. “Ik wil de gehaktbal naar een hoger niveau tillen”, vertelde Wim Ballieu wanneer hij ons kantoor binnenstapte. Ondertussen kan je bij hem aan tafel schuiven bij Balls ‘n Glory in Gent en Antwerpen en zijn de gehaktballen ook verkrijgbaar in verschillende supermarkten.

Op de zitdag krijgen mensen met een idee hulp van experten uit verschillende domeinen, gaande van marketing en sociale media tot intellectueel eigendomsrecht en prijszetting. “In een persoonlijk gesprek overlopen we samen de haalbaarheid van het business model en probeer ik hen met mijn advies en tips verder te helpen”, zegt expert Peter Bertels.

Dit weekend trekken de adviseurs van Flanders DC naar Gent. “Door de week kunnen mensen zich moeilijk vrijmaken, daarom biedt deze zitdag voor hen de mogelijkheid om toch te genieten van onze dienstverlening”, zegt Caroline Merckx.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.