Nieuws Oost-Vlaanderen FleetMaster genomineerd voor eerste Smart Mobility Startup Award

FleetMaster genomineerd voor eerste Smart Mobility Startup Award

FleetMaster genomineerd voor eerste Smart Mobility Startup Award

frederikdewitte_4Het Gentse FleetMaster, dat eerst door het leven ging als ivips fleetmaangement, wil voor de wagenparkbeheerders via een  cloud based platform met geïntegreerde beheersmodules  in één klap een volledig inzicht te geven in hun vloot. Onder meer de bezettingsgraad, de kosten van onderhoud, verzekering en verbruik, zijn zo in één oogopslag te volgen.

FleetMaster is het geesteskind van Willem Dumon, Tom Coene en Jochen Firey die aanvankelijk software wilden bouwen voor rijgedraganalyse. Toen Frederik De Witte (foto) hen vanuit het Bryo-netwerk kwam versterken, veranderden ze het geweer van schouder en gingen ze mikken op vlootbeheer.

“Diverse bedrijven boden aan vlootbeheerders diensten aan rond onder meer facturatie en planning, maar een geïntegreerd planningsysteem van A tot Z met alle gegevens over  klanten, leveranciers, chauffeurs en wagenpark”, bestond niet zegt Frederik De Witte. “Op dat gat in de markt zijn we gesprongen. En bij de eerste klanten zijn we uiteindelijk gaan leren welke functionaliteiten ze precies nodig hadden.”

FleetMaster richt zich op autoverhuurbedrijven, garages en carrosseriebedrijven en kleine en middelgrote ondernemingen en beheert voor die klanten volledig het beheersproces. Op de technologiebeurs  CeBIT in Hannover kreeg het bedrijf veel aandacht als beloftevolle startup en dat hielp mee om ondertussen ook al stevig voet aan de grond te zetten op de buitenlandse markten.

Een en ander leidde nu ook tot een nominatie als één van de tien finalisten voor de eerste Smart Mobility Startup Award, die wordt uitgereikt door Fleet Europe. Deze tien finalisten zullen zich tijdens het Fleet Europe Forum op 16 november in Barcelona ook voorstellen aan een jury van fleetprofessionals, waarna diezelfde avond tijdens een prestigieuze galaceremonie de drie winnaars zullen worden bekendgemaakt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.