Nieuws Oost-Vlaanderen Floraliën Gent verrast dit jaar met De Groene Zesdaagse

Floraliën Gent verrast dit jaar met De Groene Zesdaagse

Floraliën Gent verrast dit jaar met De Groene Zesdaagse

GENT – De Floraliën zijn een absoluut hoogtepunt voor al wie houdt van florale creaties en de impressionante innovaties die ermee gepaard gaan. Omdat het zonde zou zijn de groeiende groep liefhebbers van groen, bloemen en planten nog een jaar langer op hun honger te laten zitten komt de organisatie met een elegante invulling van een online event. De Groene Zesdaagse wordt het verhaal achter de schermen voor iedereen die gebeten is door een sector die kleur brengt in ons leven.

De Groene Zesdaagse moet dit jaar een volledig nieuw en coronaproof concept worden met een mix van online en offline bloemen- en plantenpracht. Tussen 4 en 9 mei 2021 kan je genieten van een uiteenlopend aanbod aan online workshops, interessante tips  & tricks, lezingen van experts en een hybride event in open lucht voor zij die graag de natuur intrekken.

Het online gedeelte zal gestuurd worden via sociale media en een online platform waar je zelf kan aangeven waar je graag meer over te weten komt. Op de website, www.floralien2021.be, kan je terecht voor video’s met informatie en downloadbare pakketten. Met dit onlineconcept ben je niet meer gebonden aan openingsuren en krijg je de mogelijkheid om elke dag nieuwe dingen te ontdekken over jouw favoriete planten.

 

“In deze uitdagende coronatijden worden de gezondheids- en welzijnsvoordelen van tuinieren steeds belangrijker. Daarom leggen we dit jaar de nadruk op biodiversiteit, klimaat, innovatie en gezondheid”, zegt Pieter Toebaert, algemeen directeur van KMLP, organisator van Floraliën.

De organisatie kiest er dan ook voor om de mensen aan te zetten de natuur in te gaan aan de hand van wandel- en fietstochten die je eveneens via de website kan ontdekken. Daarnaast starten ze een bloemenzoektocht zoals de populaire berenzoektocht die de 1elockdown onze kinderen het huis uit lokte. Voor de kinderen zal er verder ook nog een programma beschikbaar zijn om hen meer bij te brengen over biodiversiteit, bloemen en planten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.