Nieuws Oost-Vlaanderen Foodsavers Gent is voedselheld 2018

Foodsavers Gent is voedselheld 2018

Foodsavers Gent is voedselheld 2018

GENT – Foodsavers Gent is voor haar strijd tegen voedselverlies met een Food Waste Award beloond. Het project, een samenwerking van stad Gent dienst Milieu en Klimaat en OCMW Gent, won in de categorie van lokale besturen. Ikea Food Belgium, met vestiging in Gent, is de strafste cateraar.

Voor de tweede keer werden de Food Waste Awards uitgereikt. Die belonen de beste ideeën om voedselverlies tegen te gaan in verschillende categorieën. Foodsavers Gent kaapt de prijs voor lokale besturen met een distributieplatform voor voedseloverschotten.

Het project vormt de logistieke schakel tussen het aanbod aan voedseloverschotten en de groeiende nood aan voedselondersteuning voor financieel kwetsbare mensen. Het distributieplatform haalt voedseloverschotten op, verzamelt die en herverdeelt ze daarna. Het project speelt daarbij in op drie doelstellingen: een klimaatdoelstelling, sociale tewerkstelling en armoedebestrijding.

Eerder won Foodsavers Gent al de Publieksprijs bij de Grote Prijs voor Toekomstige Generaties en een Sustainable Partnerships Award.

Grote aandacht voor voedselverlies

Ikea Food Belgium werd uitgeroepen tot strafste cateraar. Op een jaar tijd drukte de onderneming in ons land het voedselverlies met 41 procent, wat gelijk staat aan 99 ton voeding en 427 ton CO2.

“Met meer dan het dubbel aantal project inzendingen lijkt voedselverlies steeds meer een aandachtspunt te zijn binnen Belgische organisaties”, aldus Elke Markey van FoodWIN en organisator van de awards. “We hopen met dit succes nog meer organisaties te inspireren om voedselverlies onder de loep te nemen en creatieve oplossingen te bedenken.”

Verder werd Delhaize De Leeuw het opmerkelijkste voedingsbedrijf, Opschepper de beste voedselverlies changemaker en Bubble & Squeak de Europese changemaker. WZC Sint-Elisabeth won in de categorie gezondheidszorg.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.