Nieuws Oost-Vlaanderen Forcit Benelux lanceert denktank rond de toekomst van vrouwelijk ondernemerschap

Forcit Benelux lanceert denktank rond de toekomst van vrouwelijk ondernemerschap

Camille Liebaert (Oprichtster Recto Verso)

Forcit Benelux lanceert denktank rond de toekomst van vrouwelijk ondernemerschap

GENT – Vrouwelijke ondernemers zijn in de minderheid. Ze starten minder snel een bedrijf, blijven langer zonder medewerkers, en vragen en krijgen minder financiering. Het ontbreekt hun nochtans niet aan ambitie en talent om een succesvolle onderneming uit te bouwen. Als vrouwen extern kapitaal ophalen, presteren ze zelfs beter dan mannelijke ondernemers. Het Gentse Forcit Benelux zet daarop in door een denktank exclusief voor vrouwen op te starten.

De eerste denktank sessie gaat door op 15 december, exclusief voor vrouwen. De sessie focust zich op de toekomst van het vrouwelijk ondernemerschap om ideeën uit te wisselen, te debatteren en elkaar te inspireren. Nog te vaak ervaren vrouwen tal van barrières en groeidrempels.

Groei drempels

Vrouwelijke onderneemsters zijn nog steeds in de minderheid. Toch staat nergens beschreven dat geslacht een bepalende factor is voor succes. Stereotypen spelen een rol maar vaak zijn het andere factoren, zoals onder andere zelftwijfel (onzekerheid), die de uitbouw van een groeiende onderneming met vrouwelijk leiderschap in de weg staan. Door het samenbrengen van diverse ondernemende en vrouwelijke experten via deze denktank hoopt Forcit Benelux de huidige en toekomstige uitdagingen van vrouwelijke onderneemsters te doorbreken.

“Hoe schaal je jouw organisatie naar de mijlpaal van 1 miljoen euro omzet? Welke drempels staan in de weg om als vrouw een groeibedrijf uit te bouwen?”

Dit is een van de centrale vragen die besproken zal worden en waar onderneemster Camille Liebaert, founder Recto Verso, Sofie Bracke, Schepen economie in Gent en Véronique Bockstal (foto links), schrijfster van het boek ‘De vrouw van €1 miljoen’ hun visie en getuigenis over zullen brengen.

Denktank sessie rond het kampvuur

De eerste avondsessie zal alvast rijkelijk gevuld worden met inspirerende getuigenissen, tips & tricks van vrouwelijke ondernemers en tools die het vrouwelijke groeitraject een boost kunnen geven. De avond wordt afgesloten met een ultieme netwerk opportuniteit. Het evenement zou normaal gezien fysiek plaatsvinden met afsluiter rond een kampvuur maar door de verstrengde corona-maatregelen zal de sessie online doorgaan.

Deelnemen aan de eerste denktank op 15 december is gratis maar alleen voor vrouwen. Inschrijven kan via: https://www.eventbrite.co.uk/e/forcit-campfire-future-of-female-entrepreneurship-women-only-tickets-203829047167

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.