Nieuws Oost-Vlaanderen Fred neemt afscheid van De Scheve Zeven, nieuwe eigenaars heropenen in oktober: “Bruine gezelligheid blijft, kaart en interieur gaan anno 2022”

Fred neemt afscheid van De Scheve Zeven, nieuwe eigenaars heropenen in oktober: “Bruine gezelligheid blijft, kaart en interieur gaan anno 2022”

Foto: rr

Fred neemt afscheid van De Scheve Zeven, nieuwe eigenaars heropenen in oktober: “Bruine gezelligheid blijft, kaart en interieur gaan anno 2022”

ZOMERGEM – Horecabaas Frederik – Fred – Verhasselt neemt komend weekend afscheid van De Scheve Zeven en De Brasserie. Het iconische café gaat dicht voor verbouwingen en heropent op vrijdag 21 oktober met nieuwe eigenaars Maarten Tack en Dominique Willems. De Brasserie, naast de deur, blijft nog even dicht als restaurant, maar kan wel al afgehuurd worden voor kleinschalige events.

Willems, ondernemer en stamgast van het eerste uur, en Tack, jonge wolf en barman met goede ideeën, nemen beide zaken over. De deal was al beklonken bij de start van de zomer. “Op 3 oktober gaat De Scheve Zeven dicht om twee weken te verbouwen”, zegt Willems. “We behouden de ‘look and feel’, maar gaan het café opfrissen en kleine dingen aanpakken. Zo komt er een gashaard, zodat die open haard eindelijk nog eens écht brandt. In dat hoekje maken we ook een loungegedeelte. De hapjeskaart breiden we uit. Mijn vrouw Nathalie is al wekenlang bezig met de voorbereidingen en we hebben al verschillende testsessies doorstaan. Op de drankenkaart zetten we de speciale bieren van brouwerij Van Steenberge en ons breder assortiment wijnen in de kijker. We zullen later ook snacks à la croques, spaghetti en lasagne aanbieden.”

Intussen kijken de klanten uit naar De Scheve Zeven nieuwe stijl. “Iedereen is heel erg benieuwd wat het gaat worden”, zegt Tack. “Het enthousiasme is groot. We behouden de gekende gezelligheid en stijl van vroeger, en pakken uit met een interieur en kaart anno 2022. Klaar voor de toekomst, klaar om er na Fred nog eens 23 jaar bij te doen.”

“Naam hoog houden”

De klanten van De Scheve Zeven kunnen dus snel terug naar hun geliefde kroeg, fijnproevers die De Brasserie frequenteren, moeten nog even geduld oefenen. “Voor De Brasserie hebben we nog niet het juiste team – lees: een chef en sous-chef – gevonden die dezelfde kwaliteit kan leveren als dat vandaag het geval is”, zegt Tack. “We hebben een naam hoog te houden. Het gebouw kan wel al afgehuurd worden voor recepties en bedrijfsseminaries. Ook op oudejaarsavond zal De Brasserie geopend zijn, mits reservatie. Aansluitend bouwen we een spetterend feestje in De Scheve Zeven.”

Afscheidsweekend

Voor het zover is, zwaait Verhasselt komend weekend af met een afscheidsfuif op zaterdag en een aperitiefconcert van de Bomboaren op zondag om 16 uur. “Iedereen is welkom, als dank voor al die jaren plezier”, zegt hij. “En daarna volgt niét het grote zwarte gat. Ik kijk hoopvol uit naar een volgende uitdaging. Straks trek ik met mijn gezin naar Bali om te kijken of er daar kansen liggen om iets nieuws te beginnen, al is de kans even groot dat we in de toekomst opnieuw ons geluk gaan beproeven in België. Tijd zal raad brengen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.