Nieuws Oost-Vlaanderen FrieslandCampina trapt 31ste Voka Open Bedrijvendag op gang

FrieslandCampina trapt 31ste Voka Open Bedrijvendag op gang

FrieslandCampina trapt 31ste Voka Open Bedrijvendag op gang

AALTER – De Aalterse site van FrieslandCampina mag op zondag 3 oktober de 31ste Voka Open Bedrijvendag officieel openen. Een feestelijk gebeuren in een jubileumjaar waarin de zuivelspeler zijn 150ste verjaardag viert. Als kers op de taart kondigt FrieslandCampina met een nieuw duurzaamheidsinitiatief ook aan dat zijn koffiemelkmerk Nutroma – na 50 jaar in een glazen fles – vanaf die week in een 100% recycleerbare PET-fles* wordt verpakt.

De eerste kiemen van FrieslandCampina werden geplant in 1871. Toen kozen zelfstandige boeren ervoor om voor het eerst officieel samen te werken. Honderden van die coöperatieven en particuliere bedrijven zijn via samenwerkingen opgenomen tot het huidige FrieslandCampina. Het zuivelbedrijf telt momenteel ruim 11.400 leden-melkveehouders in België, Nederland en Duitsland en is één van de grootste zuivelcoöperaties in de wereld.

Inge Claerhout, directeur van Voka Open Bedrijvendag: “Sinds 1991 openen elke eerste zondag van oktober honderden Vlaamse bedrijven uit allerlei sectoren hun deuren voor het grote publiek.”

“We zijn verheugd dat FrieslandCampina deelneemt en dit jaar de honneurs mag waarnemen om de kick-off te organiseren, onder het goedkeurend oog van hoogwaardigheidsbekleders als Vlaams Minister van Economie Hilde Crevits en Patrick Hoste, eerste schepen van Aalter.”

In totaal krijgen bij FrieslandCampina de maximale veilige capaciteit van ruim 2.000 bezoekers de kans om een kijkje te nemen achter de schermen en te ontdekken hoe merken als Campina, Joyvalle, Cécémel, Fristi en Nutroma er worden verwerkt. Wil je weten hoe de melk van bij de boer tot in jouw koelkast komt? Wil je zien hoe jouw favoriete Cécémel in de nieuwste 100% gerecycleerde verpakking wordt bereid? En wil je zelf ook je steentje bijdragen door het afritsbare jasje correct te recycleren? Schrijf je dan in voor een specifiek tijdsslot – om voldoende afstand te garanderen – in een handomdraai met deze digitale reservatietool.

Jeroen Van de Broek, Managing Director bij FrieslandCampina in België: “We zijn gegroeid tot een moderne zuivelondernemingindustrie maar het belang van onze leden-melkveehouders staat na 150 jaar nog steeds voorop.”

“Met ons kwaliteits- en duurzaamheidsprogramma ‘Foqus Planet’ stimuleren we boeren ook om hun bedrijf – op het gebied van CO2-voetafdruk, biodiversiteit en welzijn – stap voor stap verder te verduurzamen. Het gros van de Belgische leden-melkveehouders die melk leveren in Aalter, hebben een boerderij binnen een straal van 30 kilometer. Net als onze medewerkers en klanten betrekken we hen ten volle in de festiviteiten van dit jubileum en deze Voka Open Bedrijvendag.”

Nutroma na 50 jaar in rPET*: van eenmalig glas naar gerecycleerd plastic

Sinds deze week wordt de koffiemelk Nutroma voor het eerst in zijn 50-jarig bestaan verpakt in een 100% recycleerbare PET-fles* met een afritsbaar jasje dat consumenten stimuleert om de sleeve te verwijderen.

Het kost namelijk veel minder energie om rPET te produceren, vervoeren en recycleren in vergelijking met eenmalig glas. Door deze overgang van eenmalig glas naar rPET bespaart Nutroma nu minimaal 46% CO2-uitstoot op het verpakkingsmateriaal**.

“Na de introductie van papieren rietjes en in juni nog het unicum om als eerste Belgische zuivelspeler 100% gerecycleerde PET-flessen te gebruiken voor Cécémel en Fristi, is de eerste 100% recycleerbare fles van Nutroma* een volgende mijlpaal in het verduurzamen van onze verpakkingen. Ook dit initiatief zet onze ambities in de verf om onze verpakkingen volledig circulair te maken tegen 2050”, besluit Jeroen Van de Broek.

Reageer op dit bericht

Reacties

XAVIER B. 2021-09-29 08:28:39

goede morgen graag wil ik me inschrijven voor de opendeurdag van zondag bij Friesland Campina . hoe gaat dit tewerk ? met dank vr groet XB

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.