Nieuws Oost-Vlaanderen FunkyTime moedigt ondernemerschap in Zottegemse regio aan

FunkyTime moedigt ondernemerschap in Zottegemse regio aan

FunkyTime moedigt ondernemerschap in Zottegemse regio aan

Kersvers FunkyTime ceo, Tom Carnewal wil het werken in eigen streek aanmoedigen. Hij doet dat door zijn start-up met globale ambities in Zottegem neer te zetten in plaats van in een trendy, doch onbereikbare plek in een van de grote steden zoals Brussel, Antwerpen of Gent. “Opkomen voor werk in eigen regio is goed voor de mobiliteit, goed voor de werkgelegenheid, goed voor de regionale demografie en goed voor het milieu”, aldus Tom Carnewal. Hij biedt daarom het mini bedrijvencentrum Business Rooms, hartje Zottegem, aan als place to be. Business Rooms, een echte coworking place,  kwam tot stand dankzij de Zottegemse investeringsvennootschap Participium.

Vaak wordt werken in eigen streek beschouwd als iets minderwaardigs, iets voor mensen die omwille van gezin of jobverlies hun carrière terugschroeven. In de oude economie vond je grote internationale carrières enkel bij multinationals gevestigd aan de rand van grote steden, dichtbij luchthavens en andere verkeersknooppunten. “Tegenwoordig moet je dat begrip knooppunt helaas ook erg letterlijk nemen, want je
geraakt er niet meer in”, aldus Carnewal. “De files in Vlaanderen waren nog nooit zo lang als in 2017. In de nieuwe economie vormen internet en technologie de snelwegen en zijn cloud platformen de nieuwe marktplaats. Waarom zou je dan nog dagelijks twee of drie uren in de file staan? Een start-up als de onze biedt een volwaardig alternatief.”

FunkyTime biedt zowel diensten, infrastructuur als software aan die het nieuwe werken ondersteunen, en dat alles in Zottegem. De start-up heeft software in de cloud, een zogenaamd SaaS-platform, wat dus bruikbaar is over de hele wereld. “Wij zijn geen multinational maar wel een internationaal bedrijf”, aldus Tom. “We hebben momenteel bijna 9000 gebruikers van Finland tot Zuid-Afrika. Het is perfect mogelijk voor een bedrijf in de nieuwe economie om de verkoop, marketing, helpdesk en productontwikkeling vanuit een stadje als Zottegem uit te bouwen. Er is hier in de streek een groot potentieel aan gemotiveerde medewerkers. De rest is internet, alles verloopt digitaal. Als we naar het buitenland moeten dan ben je snel in Zaventem dankzij de rechtstreekse treinverbinding. Ook met het openbaar vervoer is Zottegem perfect bereikbaar.”

Op de vraag of er op dit moment vacatures zijn voor werk in eigen streek, antwoordt de nieuwe ondernemer zonder aarzelen: ”Natuurlijk wel. We groeien en zijn voor onmiddellijke indiensttreding op zoek naar webontwikkelaars en verkopers.” FunkyTime is één van de participaties van de in 2014 opgerichte investeringsmaatschappij Participium van ceo Jan Lagast. Participium investeert alleen in eigen bedrijven, die worden begeleid en gefinancierd. FunkyTime is er daar één van.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.