Nieuws Oost-Vlaanderen Gabriëls breidt zijn benzinenetwerk nog maar eens uit

Gabriëls breidt zijn benzinenetwerk nog maar eens uit

SONY DSC

Gabriëls breidt zijn benzinenetwerk nog maar eens uit

AALST – De retailgroep Gabriëls, actief in de verdeling van benzinebrandstof, zit bepaald niet stil. Het netwerk van tankstations en self-carwashes wordt nog maar eens uitgebreid.

Het familiebedrijf Gabriëls uit Aalst begon reeds in 1928 met de verkoop van vloeibare brandstoffen zoals levering van mazout aan particulieren of aan de industrie, en dat doet ze nog steeds. Het is nu, bijna negentig jaar later, ook uitgegroeid tot een vaste en vooral onafhankelijke waarde in het retaillandschap. In totaal bedient Gabriëls nu al tachtig tankstations onder eigen label. “De markt is nog geenszins verzadigd”, aldus Yves Gabriëls.

De stations zijn bij het grote publiek bekend omwille van hun groene logo en van hun aantrekkelijke prijzen. “In deze fase plannen we de ingebruikname van zes tot acht nieuwe stations tegen uiterlijk eind 2018”, aldus Yves Gabriëls. “De stations zijn verspreid over heel Vlaanderen, van Limburg tot aan de kust. In ons huidige netwerk, met 80 verkoopspunten, ligt het zwaartepunt op Oost-Vlaanderen met iets minder dan de helft.”

Om zijn ambities waar te maken zoekt Gabriëls permanent naar locaties of naar bestaande tankstations die kunnen overgenomen worden. “Sowieso is de ligging altijd erg belangrijk”, weet Yves Gabriëls. “De grootte van de investering voor een nieuw station, hangt af van een resem factoren. Dat kan schommelen tussen de 300.000 euro en de 2,5 miljoen euro.”

Binnen de hele groep werken een 55 mensen. Het familiebedrijf wordt in de derde generatie geleid door een viertal: de broers Yves en Stefaan Gabriëls en de neven Ignace en Kristof Gabriëls.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.