Nieuws Oost-Vlaanderen Galilei begeleidt als eerste bedrijf in België volledige arbeidsmarkt

Galilei begeleidt als eerste bedrijf in België volledige arbeidsmarkt

Galilei begeleidt als eerste bedrijf in België volledige arbeidsmarkt

0000000jandenEen belangrijke ontwikkeling op de arbeidsmarkt is dat arbeidsbemiddeling vaker vertrekt van het individu.
Dit heeft onder meer te maken met overheidsinitaitieven rond loopbaanbegeleiding, nieuwe regels rond outplacement en met de steeds grotere behoefte van werknemers om ondersteuning te krijgen bij het managen van de eigen volledige loopbaan. Binnen Randstad biedt Galilei die arbeidsbemiddeling aan.
“Met de integratie van Randstad Diversity en de acquisitie van Galaxis is Galilei het allereerste bedrijf in België dat de totale arbeidsmarkt kan begeleiden, van hoog tot laag en dit gedurende de gehele carrière”, zegt Jan Denys, Director Corporate Communication en public Affairs bij Randstad.

Historisch gezien is het gemeenschappelijke kenmerk van uitzend-, werving en selectie- en executive searchbedrijven nog altijd dat ze voor vacatures van bedrijven de geschikte kandidaten zoeken.

“Gaandeweg is zich echter ook meer en meer een dienstverlening op de arbeidsmarkt gaan ontwikkelen die vertrekt vanuit het aanbod”, geeft Jan Denys aan. “Het gemeenschappelijke kenmerk is dat men op zoek gaat naar een passende functie voor een concreet individu.  De betrokkene wordt begeleid naar een nieuwe job. Het gaat meer bepaald om outplacement voor ontslagen werknemers,  loopbaanbegeleiding voor werknemers en trajectbegeleiding voor werkzoekenden. Deze markt groeit sterk, onder meer door de verlagemening van outplacement en door loopbaanbegeleiding via de loopbaancheque.  Een derde reden is de politieke keuze om het begeleiden van werkzoekenden naar de arbeidsmarkt gedeeltelijk uit te besteden aan private profit en social profit partners. En tenslotte zijn er de stijgende behoeftes van werknemers aan ondersteuning om de eigen loopbaan in handen te nemen. Deze behoeftes zullen in de toekomst alleen maar toenemen.”

De arbeidsbemiddeling die vertrekt vanuit de werkzoekende biedt Randstad aan via Galilei dat zijn hoofdkantoor heeft in Merelbeke. Eind dit  jaar zullen maar liefst 15.000 personen één of andere vorm van begeleiding naar (ander) werk hebben gevolgd . Het spreekt voor zich dat die begeleiding die vertrekt van de noden van de werkzoekende een goede zaak is voor de werkzoekende zelf, maar ook de bedrijven hebben er heel wat baat bij, omdat ze zo medewerkers kunnen inzetten die met passie hun werk doen.

Galilei is marktleider outplacement en één van de belangrijkste loopbaanbegeleidingscentra in België. Daarnaast is het na de integratie van Randstad Diversity één van de weinige profitbedrijven die een belangrijke rol speelt in de trajectbegeleiding waarbij voornamelijk werkzoekenden met enige afstand tot de arbeidsmarkt begeleid worden naar werk.

“In de nieuwe structuur heet het vroegere Randstad Diversity nu Galilei Employability. Met de overname van Galaxis, dat begeleiding aanbiedt bij hogere profielen, is Galilei nu het eerste bedrijf in België dat in staat is de gehele arbeidsmarkt te begeleiden. Van hoog tot laag en dit gedurende de volledige  loopbaan”, geeft Dorine Hautekiet, business manager Galilei nog aan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.